• Ναυτιλία

    Συνάντηση Ναυτικού Επιμελητηρίου με τον ιταλικό νηογνώμονα


    Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΝΕΕ με αντιπροσωπεία του ιταλικού νηογνώμονα RINA. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ιταλικού νηογνώμονα ήταν ο  CEO, κ. Paolo Moretti.

    Στην αντιπροσωπεία του ΝΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο ΝΕΕ Δρ Γ Δ. Πατέρα συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος ΝΕΕ κ. Γεώργιος  Αλεξανδράτος,  το Μέλος ΔΣ κ. Ευστράτιος  Απέργης, ο Προϊστάμενος Υπηρεσιών  ΝΕΕ κ. Γεώργιος Μπαρκάτσας και ο Ναυτιλιακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Σαρλής. Από την πλευρά του ΣΕΕΝ συμμετείχε  ο κ. Γεώργιος  Αναγνώστου Επιτελικός Διευθυντής Ναυτιλιακής Εκμετάλλευσης Attica Group.

    Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης  συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα Ασφάλειας των πλοίων (safety), περιβαλλοντικά θέματα, η χρήση εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλού και μηδενικού άνθρακα (decarbonization) και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

    Από πλευράς ΝΕΕ έγινε αναφορά τόσο  σε ζητήματα  λειτουργίας  και χρησιμότητας των νηογνωμόνων,  με ιδιαίτερη μνεία όσο αφορά και στο θέμα της ανανέωσης του ακτοπλοϊκού στόλου.

    Διαβάστε επίσης

    Πάνω από 80 ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία – 179 πλοία κατευθύνονται σε ρωσικά λιμάνια, 96 είναι εγκλωβισμένα στις εμπόλεμες περιοχές

    Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 30.000 ανθρώπους το 2021 στο Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ