• Ναυτιλία

    Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 30.000 ανθρώπους το 2021 στο Αιγαίο

    Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης

    Γιάννης Πλακιωτάκης-Υπουργός Ναυτιλίας


    “Το Λιμενικό σώμα διασφαλίζει τη νομιμότητα  και καταπολεμά κάθε παράνομη πράξη  στην θάλασσα” επισήμανε κατά την σημερινή τελετή παραλαβής της αρχηγίας του Λ.Σ. από τον ναύαρχο Γιώργο Αλεξανδράκη, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Αναλυτικότερα, ο υπουργός τόνισε  ότι το Λιμενικό Σώμα που εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καθώς επίσης  εκπροσωπεί την ναυτιλία μας στα διεθνή ναυτιλιακά φόρα,  με στελέχη έμπειρα και ικανά στο χειρισμό των σύνθετων ναυτιλιακών προκλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

     Το Λιμενικό Σώμα, είπε ακόμη ο υπουργός Γ.Πλακιωτάκης,  προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα μας, που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε:

    “Με την άρτια εκπαίδευση, την πολύ μεγάλη εμπειρία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, πάνω απ’  όλα με αίσθημα ευθύνης, αλλά και ανθρωπισμό, όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ηγεσία, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, λιμενοφύλακες, επιχειρούν καθημερινά σε όλο το φάσμα  του εύρους των αρμοδιοτήτων τους. Επιχειρούν με γνώση, θάρρος και αποφασιστικότητα και είναι γι’ αυτό που επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

    Αναφέρω δύο μόνο στοιχεία:

    Πρώτο, το 2021 οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, διέσωσαν 30.000 συνανθρώπους μας.

    Δεύτερο, το 2021 οι υπήκοοι τρίτων χωρών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 85%, σε σχέση με το 2019.

    Είναι  όλα αυτά που περιέγραψα, είναι η λαμπρή ιστορία 100 και πλέον χρόνων προσφοράς, είναι η ευσυνειδησία και το θάρρος, είναι η υψηλή αποτελεσματικότητα, που αποδεικνύουν και δικαιώνουν την πεποίθηση μου:

    Το Λιμενικό Σώμα δεν ανήκει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Ακριβώς γι’ αυτό,  με σταθερά βήματα, δημιουργούμε το Λιμενικό Σώμα της επόμενης 10ετίας.

    Με συστηματική προσπάθεια, έχουμε πετύχει τόσο  τη συνεχή ενίσχυση των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων, με σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό, όσο και  την επίλυση προβλημάτων  που απασχολούσαν τα στελέχη του.

    Την ίδια στιγμή, επεξεργαζόμαστε τους δρόμους που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να πετύχουμε την αναβάθμιση των προσόντων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, μέσα από κατάλληλα, διαρκή και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα με απώτερο σκοπό να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το υψηλό επίπεδο επάρκειας που τα διακρίνει, τόσο στο ναυτιλιακό όσο και στο επιχειρησιακό χώρο ευθύνης τους.

    Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον απερχόμενο Επίτιμο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Ναύαρχο Λ.Σ. κ. Κλιάρη Θεόδωρο, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε, σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο. Τα αποτελέσματα του έργου του, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα μιας παραγωγικής και  επιτυχημένης θητείας.

    Η καθημερινή μας συνεργασία, μου έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσω το εύρος των γνώσεων, τη συσσωρευμένη εμπειρία και την ορθή κρίση του, αλλά και την ευγένεια, το ήθος και το χαρακτήρα του.

    Του εύχομαι να είναι υγιής και δημιουργικός και να απολαμβάνει τη ζωή με την οικογένεια του.

    Θέλω να ευχηθώ στο νέο Αρχηγό, Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Αλεξανδράκη Γεώργιο, κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

    Κύριε Αρχηγέ, προσβλέπω στη στενή μας συνεργασία, προκειμένου να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση η υλοποίηση των πολιτικών  που οδηγούν στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος, στη διαρκή αναβάθμιση των στελεχών του, στην εμπέδωση της αξιοκρατίας, αλλά και  στη δημιουργία μίας ακόμα πιο στενής σχέσης του Λιμενικού με την ελληνική κοινωνία.

    Γνωρίζω καλά ότι δεν σας πτοούν οι δυσκολίες. Είμαι βέβαιος, ότι συνεργαζόμενοι καθημερινά και ουσιαστικά, θα πετύχουμε ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα.

    Η Ελλάδα, οι Ελληνίδες, οι Έλληνες, στηρίζουν  στο Λιμενικό Σώμα την προστασία των συνόρων μας, την ασφάλεια  και τη νομιμότητα στη θάλασσα, συχνά την ίδια τους τη ζωή.

    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την ενίσχυση του, ώστε να μπορεί με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να  εκπληρώνει την αποστολή του.

    Το οφείλουμε σε μια λαμπρή ιστορία 100 χρόνων, το οφείλουμε στην ελληνική ναυτιλία, το οφείλουμε στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα, το οφείλουμε σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία”.

    Διαβάστε επίσης

    Ναυπηγεί άλλα δύο πλοία η Danaos του Γιάννη Κούστα

    Πειραιάς για Όλους: Το απύθμενο της ΟΛΠ/Cosco



    ΣΧΟΛΙΑ