• Ναυτιλία

    Σήμερα ανοίγουν τα πλάνα για κρατήσεις για το πλοίο Daleela στη γραμμή Λεμεσός – Πειραιάς

    Daleela

    Daleela


    Από σήμερα Τρίτη 11 Απριλίου, Κύπριοι και Έλληνες πολίτες θα μπορούν να κλείσουν τα εισιτήριά τους για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο πλαίσιο της έναρξης της δεύτερης περιόδου της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας, ανακοίνωσε η υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το δρομολόγιο θα εκτελείται από το ίδιο πλοίο αλλά με βελτιωμένες και ποιοτικότερες υπηρεσίες.

    Σε συνέντευξη Τύπου η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου δήλωσε ότι «το πλοίο Daleela που πραγματοποίησε την υπηρεσία σύνδεσης επιβατών πέρυσι θα παραμείνει ίδιο και φέτος, με τη διαφορά ότι φέτος θα παρέχει πιο βελτιωμένες και ποιοτικότερες υπηρεσίες» και πρόσθεσε: «το υφυπουργείο Ναυτιλίας, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια των επιβατών που έλαβε κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της σύνδεσης, προχώρησε στην αξιολόγησή τους από κοινού με την αναθέτουσα εταιρεία για τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης. Φέτος, η αναθέτουσα εταιρεία Scandro Holding αποφάσισε να συμπεριλάβει στα δρομολόγιά της, εκτός από το λιμάνι της Λεμεσού και το λιμάνι της Λάρνακας, χρησιμοποιώντας και τα δύο λιμάνια της Δημοκρατίας προς όφελος του επιβατικού κοινού.

    Υπενθυμίζεται ότι πέρσι ταξίδεψαν συνολικά στο δρομολόγιο, Λεμεσός – Πειραιάς, 7.412 επιβάτες και μετέφερε 2.250 οχήματα».

    Η Μαρίνα Χατζημανώλη τόνισε επίσης ότι «ο πρώτος απόπλους του πλοίου θα γίνει στις 31 Μαΐου από τη Λεμεσό, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από τον Πειραιά για τη Λάρνακα είναι προγραμματισμένο για την 1η Σεπτεμβρίου».

    Συνολικά, διευκρινίστηκε, ότι θα εκτελεστούν 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής, δηλαδή 8 μεταξύ Μαΐου – Ιουνίου, 7 Ιουλίου και 7 μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Τα 14 δρομολόγια θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Λεμεσού και τα 8 από το λιμάνι της Λάρνακας, ξεκινώντας από τον Ιούλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα έκτακτα δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών

    Ανησυχία για την ναυπήγηση πλοίων LNG και για την ενδεχόμενη πλεονάζουσα χωρητικότητα – Επενδύθηκαν πέρσι 39,5 δισ. δολάρια!

     



    ΣΧΟΛΙΑ