• Ναυτιλία

    Μειωμένες οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Κύπρο λόγω των συγκρούσεων στη Γάζα

    Το Daleela της Scandro Holding

    Το Daleela της Scandro Holding


    Το αισιόδοξο σενάριο για την επιβατική κίνηση της Κύπρου είναι ότι ήδη έχουν γίνει 4.000 κρατήσεις για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Daleela, που θα αρχίσει τα θερινά δρομολόγια του από την Λεμεσό προς τον Πειραιά, στις 29 Μαΐου.

    Ωστόσο, το κακό σενάριο είναι, όπως δήλωσε η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη, “οι εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου, αδικούν την Κύπρο στον τομέα της Κρουαζιέρας, καθώς φέτος θα μας προσεγγίσουν μόνο 70 κρουαζιερόπλοια”.

    Επισημαίνεται ότι κατά την περσινή σαιζόν, κατέπλευσαν στο λιμάνι της Λεμεσού 170 κρουαζιερόπλοια που μετέφεραν 283.289 επιβάτες.

    Εφέτος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εταιρειών, τα κρουαζιερόπλοια που θα ρίξουν άγκυρα στο λιμάνι Λεμεσού για μερικές ώρες, ανέρχονται μόλις σε 68.

    Για το έτος 2024, αναμένεται να αποβιβαστούν στη Λεμεσό 120.000 επιβάτες κρουαζιέρας.

    Όσον αφορά το θέμα της συνέχισης της ευρωπαϊκής επιδότησης για το πλοίο Daleela η υφυπουργός Μαρίνα Χατζημανώλη τόνισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον θα επανεξεταστεί στο τέλος της σεζόν, καθώς θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον της βιομηχανίας και άλλους παράγοντες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχεια.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιμάνι Ηρακλείου: Αναμένονται 270 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων με 250.000 επιβάτες

    ΟΛΘ: Η κοινοπραξία METKA – ΤΕΚΑΛ προσωρινός ανάδοχος για τον 6ο προβλήτα – Στα 20,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023

    Θάνος Σοφιός (Breakwave Advisors): Ανακάμπτουν τα ναύλα στα capesize αλλά ο ενθουσιασμός εξασθενεί



    ΣΧΟΛΙΑ