• Ναυτιλία

    Συμεών Παληός: Συνεχίζει τα big deals η Diana Shipping

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Ακόμη ένα επικερδές deal έκλεισε η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Συμεών Παληού, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την Cargill International S.A για την χρονοναύλωση ενός kamsarmax.

    Ο λόγος για το φορτηγό πλοίο Medusa (χωρητικότητας 82.194-dwt και κατασκευής 2010) το οποίο βρίσκεται, από τις 3 Σεπτεμβρίου, υπό τη διαχείριση της Cargill International S.A, με έδρα τη Γενεύη.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Παληού με το deal αυτό, θα βάζει στα ταμεία της καθημερινά 14.000 δολάρια μείον 4,75% προμήθεια προς τρίτους για μία περίοδο μεταξύ 13 και 15 μηνών.

    Σημειώνεται πως η προηγούμενη συμφωνία χρονοναύλωσης για το kamsarmax απέφερε 10.000 δολάρια ημερησίως στην Diana, μείον 4,75% προμήθεια προς τρίτους.

    Για την μικρότερη περίοδο της χρονοναύλωσης, τους 13 μήνες δηλαδή, η συμφωνία αναμένεται να φέρει στη ναυτιλιακή ακαθάριστα έσοδα ύψους 5,46 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο στόλος της εταιρείας που ηγείται ο κ. Παληός αποτελείται από 50 φορτηγά πλοία, εκ των οποίων τα 4 είναι newcastlemax, 14 capesize, 5 post-panamax, 5 kamsarmax και 22 panamax.

    Η συνολική χωρητικότητα του στόλου είναι 5,8 εκατομμύρια-dwt και ο μέσος όρος ηλικίας τα 9,03 χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αφοί Στεφάνου: Εντυπωσιακή αγορά ενός capesize έναντι 20,5 εκατ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Και εγένετο Century Bulk Carriers Management: Η νέα διαχειρίστρια εταιρεία των bulkers της Chandris

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Παππάς: Συμφωνία έκπληξη από τη Star Bulk! Τα νέα πλοία που αγοράζει ο εφοπλιστής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Η Transocean εξαγοράζει την Ocean Rig! Οι λεπτομέρειες για το «χρυσό» deal των 2,7 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ