• Ναυτιλία

    Seanergy Maritime: Παρέλαβε το 17ο capesize του στόλου της

    • Newsroom
    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Την παραλαβή του 6ου capesize που απέκτησε εντός του 2021 ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings.

    Πρόκειται για το M/V Worldship, χωρητικότητας 181,415 dwt και κατασκευής 2012 στο Imabari της Ιαπωνίας.  Το πλοίο παραδόθηκε ήδη στους ναυλωτές για χρονοναύλωση διάρκειας 12 έως 16 μηνών και ημερήσιο σταθερό ναύλο που ανέρχεται στα 31.750 δολάρια.

    H εξαγορά του πλοίου χρηματοδοτήθηκε με μετρητά, ενώ η ναυτιλιακή βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με κορυφαία τράπεζα για να εξασφαλίσει μέρος του κόστους κτήσης με ανταγωνιστικούς όρους.

    Ο  Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy, δήλωσε: “Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνω την προσθήκη του 17ου Capesize πλοίου στον κατ’ εξοχήν Capesize στόλο μας και την ταυτόχρονη έναρξη της χρονοναύλωσής του. Με την παράδοσή του στο ναυλωτή, το 94% του στόλου μας είναι χρονοναυλωμένο σε περίοδο, εκ των οποίων το 87% σε index-linked time charters.

    Η αγορά των Capesize βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 11 ετών, γεγονός που επιβεβαιώνει την εμπορική στρατηγική που ακολουθήσαμε. Βάσει των μεγεθών προσφοράς-ζήτησης που επικρατούν στην αγορά των capes αυτή τη στιγμή, παραμένουμε σίγουροι για τις προοπτικές της αγοράς και για τα επόμενα χρόνια”.

    Η Seanergy Maritime Holdings είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize.

    Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους, η εταιρεία επένδυσε 160 εκατ. δολάρια περίπου, για την απόκτηση 6 υψηλής ποιότητας ιαπωνικών bulker Capesize με μέσο όρο ηλικίας τα 10 έτη περίπου.

    Παράλληλα, προχώρησε στην πώληση του παλαιότερης κατασκευής πλοίου της Leadership, έναντι περίπου 12 εκατ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμα:
    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ