• Ναυτιλία

    Seanergy Maritime Holdings: Αποπληρωμές δανείων με συνολικό όφελος 9,8 εκατ. δολάρια

    • Newsroom
    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Η  Seanergy Maritime Holdings  ανακοίνωσε τη συμφωνία πρόωρης αποπληρωμής δανείου ύψους 21,6 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο είχε αρχική λήξη τον Ιούνιο του 2023.

    Η ναυτιλιακή από την αρχή του 2021 έχει προπληρώσει δάνεια ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία λήγουν το 2024. Το συνολικό χρηματοοικονομικό όφελος για την εταιρεία αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 4,9 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος.

    Τα ποσά προπληρωμής χρηματοδοτήθηκαν με διαθέσιμα μετρητά.

    Ο  Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy, δήλωσε: “Η εταιρεία συνεχίζει να βελτιστοποιεί την κεφαλαιακή της θέση με τις αναφερθείσες συναλλαγές. Η μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους ενισχύει περαιτέρω την κερδοφορία της με το αναμενόμενο όφελος  να ανέρχεται στα 4,9 εκατομμύρια δολάρια τουλάχιστον ετησίως.

    Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι ναύλοι των Capesize πλοίων διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών δυναμώνοντας την πεποίθηση μας, πως τα επόμενα χρόνια θα είναι μια από τις πιο ευνοϊκές περιόδους για τον κλάδο μας. Η Seanergy θα συνεχίσει να πραγματοποιεί συναλλαγές στρατηγικής σημασίας με στόχο την επίτευξη υψηλών αποδόσεων για τους μετόχους της.”

    Διαβάστε ακόμα:

    Πήτερ Γεωργιόπουλος: Οι νέες business του βετεράνου της ναυτιλίας

    Γιατί κάνει ξέφρενο ράλι πάνω από 1.000% η μετοχή της Danaos του Ιωάννη Κούστα

    Πλακιωτάκης – Λιβανός: Ισχυρή η πολιτική βούληση για την προώθηση της θαλάσσιας οικονομίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ