• Ναυτιλία

    Σε ελληνική ναυτιλιακή τάνκερ της Gulf Energy Maritime


    Μία ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία χαμηλού προφίλ, η Leon Shipping & Trading του Παναγιώτη Ευθυμιάδη, φέρεται να αγόρασε ένα από τα τάνκερ στα οποία έχει βάλει πωλητήριο η Gulf Energy Maritime του Ντουμπάι.

    Σύμφωνα με Έλληνες ναυλομεσίτες, η Leon Shipping εμφανίζεται ως αγοράστρια του τάνκερ Gulf Cobalt (χωρητικότητας 75.000 dwt, κατασκευής 2009) έναντι 17,8 εκατ. δολαρίων. Εφόσον το deal επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη εξαγορά πλοίου για την ελληνική ναυτιλιακή εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια. Η εταιρεία μέχρι τώρα δραστηριοποιείται σε μικρότερα τάνκερ, διαχειριζόμενη σήμερα τέσσερα τέτοια πλοία, όλα κατασκευής 2008 και 2009.

    Αν και η Leon Shipping είχε εκφράσει την πρόθεσή της για επέκταση του στόλου της, σύμφωνα με το TradeWinds, δεν αναμενόταν να ασχοληθεί με τάνκερ LR1, όπως είναι το Gulf Cobalt.

    Σημειώνεται ότι η GEM φέρεται να πουλάει έως και τέσσερα τάνκερ LR1 αυτήν την περίοδο, που ισοδυναμούν με το 50% του στόλου της στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η εταιρεία φέρεται να πούλησε τα αδελφά πλοία Gulf Crystal και Gulf Castle (ίδιων προδιαγραφών με το Gulf Cobalt) επίσης έναντι 17,8 εκατ. δολαρίων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι πούλησε και ένα παλιότερο πλοίο της, το Gulf Stream (χωρητικότητας 75.000 dwt, κατασκευής 2004) έναντι 10,4 εκατ. δολαρίων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι αγοραστές των πλοίων, ενώ δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την GEM, που ανήκει εν μέρει στην πετρελαϊκή Emirates National Oil Co (ENOC).



    ΣΧΟΛΙΑ