• Ναυτιλία

    Α. Χατζηγιάννης: Η Hellenic Tankers εξαγόρασε τάνκερ σε συμφέρουσα τιμή

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης


    Με την εξαγορά ενός δεξαμενόπλοιου VLCC συνδέουν ναυλομεσίτες τη ναυτιλιακή Hellenic Tankers, συμφερόντων του Ελληνοκύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη. 

    Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο της report της Allied Shipbroking η ναυτιλιακή απέκτησε το τάνκερ Oriental Jade, χωρητικότητας 306,352 dwt και κατασκευής 2004, έναντι 28,5 εκατ. δολαρίων.  Η τιμή θεωρείται συμφέρουσα δεδομένου ότι η εταιρεία αποτιμήσεων πλοίων VesselsValue, τοποθετεί την αξία του δεξαμενόπλοιου στα 30,7 εκατ. δολάρια.

    Αν και η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει την συναλλαγή, ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι ο ισχυρός πλοιοκτήτης είναι γνωστός για τις έξυπνες κινήσεις του στις αγοραπωλησίες πλοίων. Το τάνκερ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περάσει ειδική επιθεώρηση στο τέλος Οκτωβρίου.

    Αν επιβεβαιωθεί η εξαγορά, θα πρόκειται για την πρώτη κίνηση που πραγματοποιεί φέτος η Hellenic Tankers.

    Η ναυτιλιακή του κ. Χατζηγιάννη, έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά των VLCC από τα μέσα του 2018. Μάλιστα είχε προχωρήσει σε μία συμφέρουσα κίνηση το Σεπτέμβριο 2018, όταν εξαγόρασε το τάνκερ Seaways Sakura (κατασκευής 2001), χωρητικότητας 298,600-dwt, από την αμερικανική εταιρία International Seaways.

    Αν και αρχικά το πλοίο επρόκειτο να οδηγηθεί στα διαλυτήρια η Hellenic Tankers το απέκτησε στην τιμή των 18 εκατ. δολ., υψηλότερη από την τιμή πώλησης για scrap. Λίγους μήνες αργότερα, το Φεβρουάριο του 2019, η ναυτιλιακή κατόρθωσε να πουλήσει το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο είχε μετονομαστεί σε VL Sakura, σε εταιρεία από την Άπω Ανατολή έναντι 24 εκατ. δολαρίων, αποκομίζοντας αξιόλογα κέρδη.

      

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ