• Ναυτιλία

    Aegean Speed Lines: Σε αγορά πλοίου για τις Δυτικές Κυκλάδες έναντι 11,5 εκατ. προχώρησε ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης

    O Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης

    O Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης


    Στην αγορά πλοίου που θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιά – Δυτικές Κυκλάδες προχώρησε ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης (Aegean Speed Lines).

    Πρόκειται για το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Rosella, ηλικίας 40 ετών, πλήρως ανακαινισμένο και εξοπλισμένο σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες, το οποίο και αγοράστηκε έναντι 11,5 εκατ. ευρώ.

    Το πλοίο θα εξυπηρετεί, όπως προαναφέρθηκε, τη σύνδεση του Πειραιά με τις Δυτικές Κυκλάδες και, κυρίως, τη Σίφνο, όπου έχει συμφέροντα ο πλοιοκτήτης.

    Ποιος είναι ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Το 1980 αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομία των Μεταφορών (MSc Transport Εconomics) στο PCL του Λονδίνου.

    Aπό το 1976 είναι στέλεχος των επιχειρήσεων Ευγενίδη και από το 1995 Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Το 2000 ανέλαβε την διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου, και έως και σήμερα κατέχει την θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Ευγενίδου.

    Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και από το 2003 έως το 2012 κατείχε τη θέση του Ταμία της Ένωσης. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στον Διεθνή οργανισμό UNCTAD (United Nations Conference on Trade and Development). Είναι μέλος του Chartered Institute of Transport and Logistics M.C.I.T. και του Institute of Chartered Shipbrokers.

    Επίσης, υπήρξε μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από τον Μάρτιο έως και τον Δεκέμβριο του 2013.

    Το 2015 του απονεμήθηκε βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών για την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, ενός από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά πλανητάρια στον κόσμο. Το 2016 το Ίδρυμα Ευγενίδου απέσπασε για την προσφορά του στη ναυτική εκπαίδευση την διάκριση Achievement in education and training στα Greek Shipping Awards 2016, που διοργανώθηκε από το Lloyd’s List.

    Από τον Μάιο του 2018, ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης έχει αναλάβει καθήκοντα ως Ναυτιλιακός Πρεσβευτής του ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε αυτόν τον νέο θεσμό, στόχος του οποίου είναι η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα και η ανάδειξη της συνεισφοράς του ΙΜΟ στην προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας της ναυτιλίας, της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, της ασφάλειας στη θάλασσα και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

    Για το πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο που προσφέρει σταθερά εδώ και δεκαετίες το Ίδρυμα Ευγενίδου στον τομέα της τεχνικής και ειδικότερα της ναυτικής εκπαίδευσης ο Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης αναγορεύθηκε τον Ιούνιο του 2018 Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.



    ΣΧΟΛΙΑ