ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Safe Bulkers, του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου προχώρησε στην πώληση του παλαιότερου πλοίου του στόλου της. Πρόκειται για το ιαπωνικής κατασκευής 2004, χωρητικότητας 76.015-dwt bulker, Katerina, σε ακαθάριστη τιμή πώλησης 10,2 εκατομμυρίων δολαρίων και θα παραδοθεί εντός του Δεκεμβρίου 2023.
«Το MV Katerina, το παλαιότερο σκάφος του στόλου μας πουλήθηκε ως μέρος της στρατηγικής ανανέωσης μας. Το βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας περιλαμβάνει οκτώ νεότευκτα φάσης 3, δύο εκ των οποίων είναι διπλού καυσίμου μεθανόλης, που θα παραδοθούν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2027, στοχεύοντας έναν από τους πιο αποδοτικούς περιβαλλοντικά στόλους μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου στην αγορά», δήλωσε ο Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της Safe Bulkers.
Επισημαίνεται ότι ένα από τα νεότευκτα θα παραδοθεί έως του τέλους του έτους, ενώ τρία θα παραδοθούν το 2024, δύο το 2025, ένα το 2026 και το τελευταίο το πρώτο τρίμηνο του 2027.
Διαβάστε επίσης
Safe Bulkers (Πόλυς Β. Χατζηιωάννου): Μειωμένα έσοδα 64,7 εκατ. δολαρίων και κέρδη 15 εκατ. δολαρίων
Γιάννης Κούστας (Danaos): Δώσαμε μέρισμα 200 εκατ. δολάρια στο τελευταίο 18μηνο στους μετόχους μας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιώργος Γεωργακόπουλος (Intrum Hellas): Η απογείωση τζίρου και κερδών και η λειτουργία του… Ophelos
- Το δικαίωμα στον θάνατο
- Πλειστηριασμοί: Η ώρα του «σφυριού» για το ακίνητο φάντασμα της Βάρης – Κορωπίου
- Endor Labs: Η startup του Δημήτρη Στυλιάδη που σήκωσε 93 εκατ. δολάρια και κοιτάζει επέκταση σε νέες αγορές
