• Ναυτιλία

    Σ. Παληός: Πούλησε ένα από τα παλαιότερα πλοία του στόλου της Diana Shipping

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Συμφωνία για την πώληση ενός φορτηγού πλοίου ηλικίας 17 ετών υπέγραψε η ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 75,336 dwt πλοίο τύπου panamax, Triton, κατασκευής 2001, το οποίο πουλήθηκε στην τιμή των 7,35 εκατ. δολ. και πρόκειται να παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2019.

    Το Triton είναι ένα από τα παλαιότερα πλοία του στόλου της Diana Shipping, μαζί με τα  Danae, Dione, Nirefs, Alcyon και Oceanis. Και τα έξι bulkers έχουν κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Samho Heavy Industries.

    Ο στόλος της ναυτιλιακής αποτελείται από 49 πλοία, με μέσο όρο ηλικίας τα 9,21 έτη. Η συνολική χωρητικότητα τους, συμπεριλαμβανομένου και του Triton, ανέρχεται στα 5,8 εκατ. dwt.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές οι αξίες στην αγορά μεταφοράς ξηρού φορτίου κινούνται το τελευταίο διάστημα ανοδικά.

    Σε πρόσφατη ανάλυση της η JP Morgan χαρακτήρισε τη Diana Shipping ως ένα “ασφαλές στοίχημα”, χάρη στο χαμηλό της χρέος, το μετριοπαθές πρόγραμμά της για κατασκευή νέων πλοίων και το υψηλό ποσοστό ναύλωσης των πλοίων της.

    Η Diana διαθέτει ένα από τα πιο χαμηλά προφίλ κινδύνου στο σύμπαν της κάλυψής μας στο ξηρό φορτίο”, ανέφερε σε σημείωμά του προς τους πελάτες αναλυτής της JP Morgan, Noah Parquette. Ο ίδιος δίνει σύσταση neutral για τη μετοχή της εταιρείας, ορίζοντας την τιμή-στόχο στα 5 δολάρια. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 3,79  δολάρια.

    Συμεών Παληός Diana
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Santa Barbara” της Diana Shipping είναι χωρητικότητας 179.426-dwt και κατασκευής του έτους 2015

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρώτοι με διαφορά οι Έλληνες εφοπλιστές στην αγορά των μεταχειρισμένων: Οι τελευταίες κινήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: A. Φράγκου: Στην τελική ευθεία η συγχώνευση των Navios Acquisition και Navios Midstream

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελληνική ναυτιλιακή εισέρχεται στην αγορά tanker suezmax. Η συμφωνία με την Teekay

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ