Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σ. Παληός: Νέες business με την Cargill International για την Diana Shipping

Συμεών Παληός ναυτιλία

Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping

Σε ένα ακόμη επικερδές deal προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Συμεών Παληός, αφού επέκτεινε τη χρονοναύλωση ενός post panamax bulker με την Cargill International S.A.

Ο λόγος για το φορτηγό πλοίο Polymnia (χωρητικότητας 98.704-dwt και κατασκευής 2012) το οποίο από τις 8 Ιουλίου 2018 θα συνεχίσει  να βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Cargill International S.A, από την Γενεύη.

Η ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Παληού με το deal αυτό, θα βάζει στα ταμεία της καθημερινά 16.000 δολάρια μείον 4,75% προμήθεια προς τρίτους, για μία περίοδο μεταξύ 14 και 17 μηνών.

Σημειώνεται πως η προηγούμενη συμφωνία χρονοναύλωσης για το post-panamax απέφερε 10.100 δολάρια ημερησίως στην Diana, μείον 4,75% προμήθεια προς τρίτους.

Για την μικρότερη περίοδο της χρονοναύλωσης, τους 14 μήνες δηλαδή, η συμφωνία αναμένεται να αποφέρει στη ναυτιλιακή ακαθάριστα έσοδα ύψους 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο στόλος της εταιρείας που ηγείται ο κ. Παληός αποτελείται από 50 φορτηγά πλοία, εκ των οποίων τα 4 είναι newcastlemax, 14 capesize, 5 post-panamax, 5 kamsarmax και 22 panamax.

Η συνολική χωρητικότητα του στόλου είναι 5,8 εκατομμύρια-dwt και ο μέσος όρος ηλικίας τα 8,8 χρόνια.

Το post panamax bulker Polymnia (χωρητικότητας 98.704-dwt και κατασκευής 2012) της Diana Shipping

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ε. Πιστιόλης: Σημαντική συμφωνία της Top Ships με την Cargill

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κ. Αγγέλου: «Στροφή» στην αγορά παραγώγων πετρελαίου για την Benelux Overseas

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Το… οικογενειακό deal που ετοιμάζει η Navios Acquisition