• Ναυτιλία

    Ξενοδοχεία εν πλω: Πολυτέλεια, προσιτές τιμές και αξέχαστες εμπειρίες – Πόσο κοστίζει ένα «all-inclusive» μέσα στη θάλασσα;


    Οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη έχουν εκτοξευθεί κατά 50% από το 2019, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδήμονες του κλάδου, υπάρχει τρόπος να απολαύσουμε τον ήλιο και κυρίως τη θάλασσα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μας. Η διαμονή εν πλω είναι το νέο trend που συμφέρει ακόμη και όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο των ονείρων τους…

    Το κόστος μιας κρουαζιέρας ενδέχεται να μην είναι και τόσο υψηλό τελικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι περιλαμβάνει συνήθως τα γεύματα και την ψυχαγωγία.

    Μάλιστα, οι εταιρείες διατείνονται ότι όσο πιο πολυτελής είναι η κρουαζιέρα, τόσο περισσότερο ισχύει αυτό που ονομάζουν “value-for-money”, ενώ κάποτε, οι τιμές ήταν απλησίαστες σε σχέση με τα ξενοδοχεία “της ξηράς”.

    Για παράδειγμα, το μενού του Encore της Seabourn Cruise Line, χωρητικότητας 600 επιβατών, σήμερα περιλαμβάνει απεριόριστο χαβιάρι και σαμπάνια, κατά τη διάρκεια των ταξιδίων του σε μικρά λιμάνια συνήθως προσβάσιμα μόνο σε γιοτ, όπως αυτό της Μονεμβασιάς.

    Encore
    Encore (Πηγή: seabourn.com)

    Στη «Μενεξεδένια πόλη», οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την Καστροπολιτεία της Μονεμβάσιας και να επισκεφτούν τις τοπικές επιχειρήσεις.

    Encore
    Encore (Πηγή: seabourn.com)

    Οι επτά διανυκτερεύσεις στο Encore, κοστίζουν από 3.700 ευρώ το άτομο.

    Encore
    Encore (Πηγή: seabourn.com)

    Συνεχίζουμε με την Regent Seven Seas Cruises, η οποία επαναπροσδιορίζει την έννοια του «all-inclusive», καλύπτοντας και αεροπορικά εισιτήρια first class μετ’ επιστροφής, από 29 πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά.

    Αυτό από μόνο του, αποτελεί μια πολύ συμφέρουσα λύση, καθώς ένα ταξίδι επτά διανυκτερεύσεων μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης με το Seven Seas Voyager, χωρητικότητας 698 επιβατών, ξεκινά από περίπου 8.400 ευρώ το άτομο.

    Οι επιβάτες, έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν από τη Μάλτα στη Σικελία, το Κάπρι και τη Ρώμη μέσα στο SeaDream I της SeaDream Yacht Club, χωρητικότητας 112 επιβατών με κόστος από 5.500 ευρώ το άτομο για επτά νύχτες.

    Seven Seas Voyager
    Seven Seas Voyager (Πηγή: youtube.com)

    Επιπλέον, πρόσφατα εξοπλίστηκε με μια νεροτσουλήθρα για διασκεδαστικές βουτιές από το κατάστρωμα κατευθείαν στη θάλασσα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διαφόρων θαλάσσιων σπορ όπως SUP, τζετ σκι και άλλα.

    Οι δυνατότητες είναι τεράστιες στη θάλασσα, καθώς υπάρχουν και προσφορές για ενοικιάσεις ιδιωτικών γιοτ.

    (Πηγή: moorings.com)
    (Πηγή: moorings.com)

    Η Moorings, προσφέρει ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως και 20%, μειώνοντας το κόστος ενός ιστιοπλοϊκού τεσσάρων καμπίνων στα σχεδόν 6.000 ευρώ την εβδομάδα. Εάν προστεθεί και καπετάνιος, υπάρχει μια επιβάρυνση περίπου 1.800 ευρώ.

    (Πηγή: moorings.com)
    (Πηγή: moorings.com)

    Στη γείτονα χώρα Ιταλία, η Dream Yacht Worldwide προωθεί προσφορές σε ιδιωτικές ναυλώσεις με κυβερνήτη που ξεκινούν από περίπου 400 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ το κόστος ανέρχεται στα περίπου 700 τους καλοκαιρινούς μήνες.

    (Πηγή: dreamyachtcharter.com)
    (Πηγή: dreamyachtcharter.com)

    Τέλος, η ολλανδική εταιρεία Sailing-Classics, νοικιάζει το ιστιοφόρο Kairós μάρκας Schooner, το οποίο διαθέτει οκτώ καμπίνες για λίγο πάνω από 3.000 ευρώ το άτομο για μια εβδομάδα.

    Kairós
    Kairós (Πηγή: Sailing Classics/Bloomberg)

    Απευθύνεται σε όσους αγαπούν πραγματικά την ιστιοπλοΐα, καθώς, με το Kairós, ο ταξιδιώτης έχει την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσει τη φυσική ομορφιά και την απολαύσει τις όμορφες αμμώδεις παραλίες της κροατικής ακτογραμμής.

    Kairós
    Kairós (Πηγή: Sailing Classics/Bloomberg)

    Διαβάστε επίσης: 

    Four Seasons Yachts: Έως 330.000 δολάρια για μία μίνι κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά

    Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα δρομολόγια για Σποράδες

    Το τέταρτο νεότευκτο για τον Αριστείδη Πίττα για την Euroseas



    ΣΧΟΛΙΑ