ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πυρκαγιά προκλήθηκε σε πετρελαιοφόρο πλοίο μετά από επίθεση με drone στη νότια πόλη Ροστόφ της Ρωσίας, καθώς η Ουκρανία διευρύνει τις επιθέσεις της σε ενεργειακούς στόχους.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παραμένουν σε επιφυλακή, προσπαθώντας να κατασβέσουν τη φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε σε 20 τετραγωνικά μέτρα.
Ωστόσο, δύο μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους και τρία τραυματίστηκαν, σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη Γιούρι Σλουϊσάρ.
Σύμφωνα με το Reuters, τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο μελών πληρώματος είναι νεκρά.
Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις σε ρωσικές ενεργειακές υποδομές, στοχεύοντας σε διυλιστήρια, θαλάσσιους τερματικούς σταθμούς και πλατφόρμες, για να μειώσει τα έσοδα που χρηματοδοτούν την ρωσική εισβολή.
Τις τελευταίες εβδομάδες, στόχοι στη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία Θάλασσα, περιλαμβανομένου ενός στρατηγικού τερματικού σταθμού στην Κασπία, δέχονται συνεχείς επιθέσεις.
Το Ροστόφ, το οποίο συνδέεται με τη Θάλασσα του Αζόφ μέσω του ποταμού Ντον, βρίσκεται 50 χιλιόμετρα από την ακτή.
Η κίνηση των δεξαμενόπλοιων περιορίζεται από το ρηχό βάθος του λιμανιού, το οποίο κυμαίνεται από 3,9 έως 5,4 μέτρα.
Στο μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται σε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, όπου μεγάλες πόλεις, όπως το Κίεβο, αντιμετωπίζουν καθημερινές διακοπές ρεύματος για πάνω από 10 ώρες.
Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη για σκόπιμες επιθέσεις σε πλοία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε να «αποκόψει την Ουκρανία από τη θάλασσα» μετά τις επιθέσεις του Κιέβου που προκάλεσαν ζημιές σε τρία δεξαμενόπλοια του λεγόμενου «σκιώδους στόλου», που κατευθύνονταν προς τη Ρωσία για να εξάγουν το πετρέλαιό της νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη