ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την πλήρη υποστήριξή της στο Βέλγιο εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αναφορικά με τη χρήση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας.
Χώρες όπως το Βέλγιο έχουν αντιταχθεί στη χρήση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, εκτός εάν τα άλλα κράτη μέλη αποδεχθούν να μοιραστούν τον χρηματοοικονομικό κίνδυνο μιας τέτοιας κίνησης.
Η Φον ντερ Λάιεν υποστήριξε ότι αναμένει τα κράτη μέλη της ΕΕ να καταλήξουν σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας κατά τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή.
“Δεν θα αποχωρήσω από το συμβούλιο χωρίς λύση για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας”, τόνισε στους δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Διαβάστε επίσης:
«Άσοι» από το Conference League
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για την μετάβασή του στην ΑΑΔΕ
- Παπαθανάσης: Η Ελλάδα αλλάζει με έργα και μεταρρυθμίσεις – Θα πιάσουμε όλους τους οικονομικούς στόχους
- Βουλή: «Γαλάζια» ένταση μεταξύ Δαβάκη και Καιρίδη για την απουσία Δένδια – «Είναι προσβλητική»
- DIMAND – Τα γραφεία της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου πιστοποιήθηκαν με LEED Platinum