• Ναυτιλία

    Πρόταση της DPort για τριετή σύμβαση εργασίας στο λιμάνι του Πειραιά

    Εργάτης της DPort Services με στολή εργασίας

    DPort Services


    DPort Services & οι Συνεργαζόμενες εταιρείες με ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά τους γνωστοποιούν ότι οι διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη της νέας ΣΣΕ συνεχίζονται με όλα τα σωματεία του χώρου τα οποία και έχουν ενημερωθεί για την οικονομική πρόταση των εταιρειών και τονίζει ότι καθώς πρόκειται για μια συζήτηση που σάς αφορά όλους άμεσα, θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για τα θέματα που έχουν ήδη προταθεί στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

    Αρχικά, τονίζει η εταιρεία, σάς γνωρίζουμε ότι αποτελεί δέσμευση των εταιρειών οι αυξήσεις των εργαζομένων και οι μισθοί (αποδοχές) που θα συμφωνηθούν στα πλαίσια της νέας ΣΣΕ, να έχουν αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, όλες οι μισθοδοσίες σας από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τη στιγμή της υπογραφής της (συμπεριλαμβάνεται το Δώρο Πάσχα) θα επανα-υπολογιστούν και οι εργαζόμενοι θα λάβουν το ποσό της αύξησης λίγες μέρες μετά.

    Αναλυτικότερα, η πρόταση της D’Port είναι να δοθούν σε αυτούς που έχουν ημερομίσθιο 54 ευρώ, ημερομίσθιο 59 ευρώ και αυτοί που παίρνουν 103 ευρώ, 109, 8% ευρώ.
    Με άλλα λόγια προτείνονται αυξήσεις 10% στους χαμηλόμισθους και σταδιακά μέχρι και 6% στους υψηλόμισθους.
    Για αυτούς που παίρνουν μισθό άνω των 2.472 ευρώ, η συζήτηση συνεχίζεται με τους συνδικαλιστές.

    Εργαζόμενοι στο χώρο των Logistics ανεξαιρέτως ειδικότητας και ημερομισθίου/μισθού → Αύξηση 8%

    Λοιπές Παροχές

    Συμφωνημένες και Κατοχυρωμένες από την προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

    Εξακολουθούν και είναι κατοχυρωμένες οι υπάρχουσες παροχές των εταιρειών που είναι:

    α) Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας μέχρι €10,000 κατ’ έτος στα νοσοκομεία (Metropolitan, Υγεία και Μητέρα)
    β) Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Ατυχημάτων στην εργασία
    γ) Σάντουιτς σε κάθε βάρδια με δυνατότητα αναβάθμισης της ποιότητάς τους
    δ) Διατακτικές Σίτισης (5€ ανά παραγωγικό ημερομίσθιο)
    ε) Δωροεπιταγή 200€ κάθε Χριστούγεννα

    Αλλαγές ειδικοτήτων και αναβαθμίσεις Εργαζομένων

    Από την ημέρα υπογραφής της νέας ΣΣΕ αναβάθμιση τουλάχιστον 50 εργαζομένων στο από Παπουτσάκια σε Λασαδόροι και από Λασαδόροι σε Κουμάντα.

    Μετατροπή 100 συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης

    Μετατροπή 100 συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης σε πλήρους κάθε χρόνο.

    Εκπαιδεύσεις & Εκπαιδευτικό Κέντρο

    Συμφωνήθηκε η συνεχόμενη εκπαίδευση σε όλες τις ειδικότητες με βελτιωμένο εκπαιδευτικό υλικό σε προτάσεις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Καταβολή ενός ημερομισθίου ως έξτρα παροχή στους συναδέλφους που παρακολουθούν το σεμινάριο με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022.

    Ήρθαμε σε συμφωνία με την εταιρία ΣΕΠ και νοικιάσαμε χώρο μέσα στο λιμάνι όπου θα πραγματοποιείται μέρος της εκπαίδευσης των νέων εργατών όπως και των εργατών με ειδικότητα παπουτσάκια που θα αναβαθμίζονται σε λαδασόροι.

    Φόρμες Ψύχους

    Συμφωνήθηκε η παροχή και η χρήση της Φόρμας Ψύχους από όλο το εργατικό προσωπικό για χρήση όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 5 βαθμούς κελσίου και αντίστοιχα θα αντικαθίσταται όταν υπάρχει καταστροφή.

    Κλειστά Clark

    Συμφωνήθηκε η αντικατάσταση των υπαρχόντων με 4 νέα κλειστά καινούργια κλαρκ. Έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότησή τους από τα αρμόδιο Υπουργεία (η καθυστέρηση αφορούσε έλλειψη προσωπικού των Υπουργείων λόγω Covid), έχουν εγκατασταθεί οι ασύρματοι και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των VMT.

    Ανανέωση Διαγραμμίσεων

    Συμφωνήθηκε – Είμαστε σε συνεχή ενημέρωση με την εταιρία ΣΕΠ με σκοπό η ανανέωση των διαγραμμίσεων να είναι πιο συχνή με σκοπό οι εργασίες μας να διευκολύνονται.

    Καμαράκι στις ΓΦ

    Συμφωνήθηκε – Η κατασκευάστρια εταιρία ZPMC έχει ολοκληρώσει τη μελέτη της για την κατασκευή και την εγκατάσταση ειδικού χώρου που οι εργαζόμενοι στον ντόκο θα μπορούν να αφήνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στις γερανογέφυρες. Θα σας ενημερώσουμε για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής και της εγκατάστασης τις επόμενες εβδομάδες.

    Βλάβες και αναφορές μηχανήματα

    Έχει δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με σκοπό να καταγράφονται οι βλάβες για κάθε μηχάνημα με σκοπό τον άμεσο έλεγχο και την άμεση αποκατάσταση κάθε βλάβης.

    CB – Ασύρματος σε Λασαδόρο

    Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο ελέγχου των ασυρμάτων που θα αγοραστούν από τις εταιρίες με σκοπό ο λασαδόρος (2ος στην εργατική ομάδα) να χρησιμοποιεί στην εργασία του ασύρματο. Σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος που απαιτείται και οι εταιρίες θα προχωρήσουν στην αγορά των ασυρμάτων που απαιτούνται.

    Ακολουθεί ο χρονικός προγραμματισμός για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ημερομηνία έναρξης 1/6/2022 και διάρκεια 3 ετών. Αναμένουμε από όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων να δεσμευτούν στο παρακάτω χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την καταβολή των χρημάτων από τις αυξήσεις που θα ισχύσουν από 1/1/2022:

    • Τετάρτη 4/5: Ολοκλήρωση του κύκλου διαπραγματεύσεων με όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων
    • Παρασκευή 6/5: Αποστολή του τελικού κειμένου της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τις εταιρείες σε όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για το οποίο θα έχετε νεότερη ενημέρωση
    • 10 Μέρες μετά την Υπογραφή της Νέας ΣΣΕ: Ολοκλήρωση του επανα-υπολογισμού των μισθοδοσιών από Ιανουάριο μέχρι και Απρίλιο (συμπ. Δώρου Πάσχα) με τους νέους μισθούς και καταβολή των επιπρόσθετων χρημάτων σε όλους.

    Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι εταιρείες είναι πάντα διαθέσιμες για έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο που θα οδηγήσει στη σύναψη ΣΣΕ ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

    Σας ευχαριστούμε όλους για την αξιοπρεπή στάση σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι να είμαστε δίπλα σε εσάς και τις οικογένειές σας, όπως έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Απαιτούμε ναυπηγείο με όλες τις δραστηριότητες, χωρίς να χαθεί καμία θέση εργασίας»

    Κλειστά τα λιμάνια και τα ναυπηγεία στην Σαγκάη



    ΣΧΟΛΙΑ