• Ναυτιλία

    Πουλήθηκε σε δημοπρασία το τελευταίο πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής

    • Newsroom


    Ολοκληρώθηκε η πώληση, μέσω δημοπρασίας, του τελευταίου πλοίου της ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής Remi Maritime, το οποίο είχε κατασχεθεί από τις αρχές του 2019, στην Κίνα.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Advanced Shipping & Trading, αναφέρει ότι το χωρητικότητας 57,000 dwt φορτηγό πλοίο Blue Marlin I (κατασκευής 2008) πουλήθηκε στην τιμή των 4,85 εκατ. δολαρίων σε Κινέζους αγοραστές.

    Η τιμή πώλησης, όπως αναφέρουν ναυλομεσίτες κυμαίνεται μεταξύ της εμπορικής αξίας του πλοίου, τα 6,45 εκατ. δολάρια και της τιμής scrap των 3,1 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της VesselsValue.

    To  Blue Marlin I  βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Weihai στην επαρχία Shandong μετά την κατάσχεση του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε με εντολή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

    Πρόκειται για το τελευταίο πλοίο του στόλου της Remi Maritime, καθώς έχει ήδη προηγηθεί ο πλειστηριασμός του αδελφού πλοίου, Blue Cat (κατασκευής 2009), τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη. Και σε αυτή την περίπτωση το πλοίο είχε κατασχεθεί κατόπιν εντολής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

    Σύμφωνα με το Vesseltracker.com, το πλοίο πουλήθηκε έναντι 9 εκατ. δολαρίων και μετονομάστηκε σε Pangeo. Πλέον ανήκει στην, επίσης ελληνικών συμφερόντων, ναυτιλιακή Amalthia Marine.



    ΣΧΟΛΙΑ