• Ναυτιλία

    Σε δημοπρασία το τελευταίο πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής

    • Ερριέτα Κομνηνού


    Το τελευταίο πλοίο του στόλου της ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής, Remi Maritime πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό, μετά από πολύμηνη κατάσχεση στην Κίνα.

    Το χωρητικότητας  57,000-dwt φορτηγό πλοίο Blue Marlin I (κατασκευής 2008) βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Weihai στην επαρχία Shandong μετά την κατάσχεση του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε με εντολή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Νομικές πηγές δήλωσαν ότι αναμένουν σύντομα εντολή δημοπρασίας από το δικαστήριο.

    Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει το τέλος του στόλου της Remi Maritime, καθώς έχει ήδη προηγηθεί ο πλειστηριασμός του αδελφού πλοίου, Blue Cat (κατασκευής 2009), τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη. Και σε αυτή την περίπτωση το πλοίο είχε κατασχεθεί κατόπιν εντολής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

    Αν και δεν έγινε γνωστό το όνομα του αγοραστή, σύμφωνα με το Vesseltracker.com, το πλοίο πουλήθηκε έναντι 9 εκατ. δολαρίων και μετονομάστηκε σε Pangeo. Πλέον ανήκει στην, επίσης ελληνικών συμφερόντων, ναυτιλιακή Amalthia Marine.

    Η κατάσταση του Blue Marlin I είναι άγνωστη, ωστόσο από τον περασμένο Δεκέμβριο παραμένει αγκυροβολημένο σε διάφορα λιμάνια, φτάνοντας στις 5 Μαρτίου στο Weihai.

    Σύμφωνα με το VesselsValue η αξία του πλοίου εκτιμάται στα 8,2 εκατ. δολάρια. Πρόσφατα, ναυλομεσίτες είχαν αναφέρει ότι το πλοίο πουλήθηκε έναντι 7,8 εκατ. δολαρίων, ωστόσο, όπως φάνηκε στη συνέχεια η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ