• Ναυτιλία

    Πούλησε πλοίο η GasLog έναντι 54 εκατ. δολαρίων με κέρδος 20 εκατ. δολάρια

    Ο Paolo Enoizi, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog

    Ο Paolo Enoizi, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog


    Η GasLog Partners LP του Πήτερ Γ. Λιβανού γνωστοποίησε ότι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση του πλοίου LNG, Methane Shirley Elisabeth, για περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια και η πώληση να αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022, ενώ συνεχίζεται συμφωνία για την πώληση και τη μίσθωση άλλου πλοίου εντός των επόμενων 12 μηνών

    Τα τριμηνιαία έσοδα ανήλθαν σε 84,9 εκατ. δολάρια, τα προσαρμοσμένα κέρδη σε 26,3 εκατ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα EBITDA σε 59,3 εκατ. δολάρια.

    Ο Paolo Enoizi, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε: «Η εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να αναφέρει ένα θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με γνώμονα τη βελτιωμένη αγορά LNG και το διαρκές ενδιαφέρον για μακροπρόθεσμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

    Η ομάδα μας κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικές ευκαιρίες ναύλωσης για δύο πλοία του στόλου μας, το Steam LNG carrier Methane Rita Andrea και το TFDE LNG carrier GasLog Seattle, και να πραγματοποιήσει άλλες δύο σημαντικές συναλλαγές με την αναμενόμενη πώληση του Methane Shirley Elisabeth και την πώληση και μίσθωση ενός επιπλέον πλοίου Steam σε τιμές που αντικατοπτρίζουν τη βελτιωμένη αγορά πώλησης και αγοράς πλοίων μεταφοράς LNG.

    Οι δύο νέες ναυλώσεις αναμένεται να προσθέσουν περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια πρόσθετου EBITDA στο χαρτοφυλάκιό μας, ενώ η πώληση του Methane Shirley Elisabeth αναμένεται να εισφέρει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρή ρευστότητα (καθαρά έσοδα από την πώληση μείον την προπληρωμή του χρέους) στον ισολογισμό μας».

    Διαβάστε επίσης

    Πήτερ Λιβανός: Αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 1 δισ. δολαρίων εξασφάλισαν οι GasLog και GasLog Partners



    ΣΧΟΛΙΑ