• Ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός: Αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 1 δισ. δολαρίων εξασφάλισαν οι GasLog και GasLog Partners

    Peter Livanos- Πρόεδρος Gaslog

    Πήτερ Λιβανός, Πρόεδρος Gaslog


    Οι ναυτιλιακές GasLog Ltd. και GasLog Partners LP, συμφερόντων του εφοπλιστή  Πήτερ Λιβανού., εξασφάλισαν τρία νέα δάνεια συνολικού ύψους 1,037 δισ. δολαρίων, με τα οποία θα χρηματοδοτήσουν σχεδόν όλες τις λήξεις δανείων τους μέχρι το 2021, ισχυροποιώντας τον ισολογισμό τους και αυξάνοντας τη ρευστότητα τους.

    Σε ανακοίνωση τους οι εταιρείες αναφέρουν ότι η GasLog υπέγραψε δάνειο 577 εκατ. δολαρίων και η GasLog Partners δύο δάνεια 260 εκατ. δολαρίων και 200 εκατ. δολαρίων. Οι τρεις συμφωνίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουλίου.

    Με την κίνηση αυτή απλοποιείται η δομή του τραπεζικού χρέους των δύο ναυτιλιακών και εξασφαλίζεται ρευστότητα περίπου 30 εκατ. δολαρίων. Τα νέα δάνεια έχουν περίοδο λήξης πέντε ετών και πρόγραμμα απόσβεσης τουλάχιστον 22 έτη.

    Οργανωτικές Αλλαγές

    Το Νοέμβριο 2019, η GasLog ανακοίνωσε σχέδια για τη μετεγκατάσταση των περισσότερων από τους υπαλλήλους της, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών της διοίκησης, στον Πειραιά, προκειμένου να βελτιώσει την εκτέλεση, την αποτελεσματικότητα και την λειτουργική υπεροχή της, καθώς και να μειώσει τα έξοδα της. Κατά συνέπεια, ο αριθμός προσωπικού στο γραφείο της εταιρείας στο Λονδίνο μειώθηκε σε 9 από 27, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τις οργανωτικές αλλαγές. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αποφέρει ετησίως εξοικονόμηση περίπου 6 εκατ. δολαρίων από το 2021 και έπειτα.

    Παραλαβή νέου πλοίου

    Στις 15 Ιουλίου, η GasLog παρέλαβε το πλοίο μεταφοράς LNG GasLog Westminsterχωρητικότητας 180,000 cbm. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε έγκαιρα και εντός προϋπολογισμού και θα ξεκινήσει άμεσα την επταετή ναύλωση του σε μία θυγατρική εταιρεία της Centrica.

    Πρόκειται για το τρίτο από τα επτά πλοία που έχει παραγγείλει η ναυτιλιακή και είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν τη διετία 2020-2021, τα οποία είναι χρηματοδοτημένα και αναμένεται να αποφέρουν περίπου 145 εκατ. δολάρια EBITDA ετησίως.

    Ο Πήτερ Λιβανός, πρόεδρος της GasLog σχολίασε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ανακοινώνω τη παράδοση των υπό κατασκευή πλοίων μας, την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του 2021 ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και τις περαιτέρω μειώσεις του βασικού κόστους μας. Το GasLog Westminster ενισχύει τη σχέση μας με την Centrica και βελτιώνει την ορατότητα των εσόδων και των ταμειακών ροών μας. Η υπογραφή της μεγαλύτερης αναχρηματοδότησής μας κατά την άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα στις πιστωτικές και τραπεζικές αγορές, υπογραμμίζει τη δύναμη και την ισχύ της πλατφόρμας μας να προσελκύσει νέους παρόχους κεφαλαίων. Εκτιμούμε τη συνεχή υποστήριξη των τραπεζικών συνεργατών μας, στους οποίους περιλαμβάνονται κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο”. 



    ΣΧΟΛΙΑ