• Ναυτιλία

    GasLog Partners LP (Πήτερ Γ. Λιβανός): Κέρδη 36,4 εκατ. δολάρια – Προχωρά η συγχώνευση

    GasLog Partners: Στα 88,2 εκατ. δολάρια τα έσοδα του τρίτου τριμήνου

    Πήτερ Λιβανός


    Η GasLog Partners LP, στην οποία μεγαλομέτοχος είναι ο Πήτερ Γ. Λιβανός, γνωστοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023.

    Η εταιρεία είχε τριμηνιαία έσοδα, κέρδη, προσαρμοσμένα κέρδη και προσαρμοσμένα EBITDA ύψους 99,1 εκατομμυρίων δολαρίων, 36,4 εκατομμυρίων δολαρίων, 39,3 εκατομμυρίων δολαρίων και 76,3 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

    Ο Paolo Enoizi, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε: «Η σύναψη Συμφωνίας και Σχεδίου Συγχώνευσης με την GasLog είναι μια μετασχηματιστική συναλλαγή που θα επιτρέψει στους μεριδιούχους της να επωφεληθούν. Τόσο η επιτροπή αξιολόγησης όσο και το διοικητικό συμβούλιο ενέκριναν ομόφωνα και έκριναν ότι η συναλλαγή είναι δίκαιη και προς το καλύτερο συμφέρον του ομίλου και των κοινών μεριδιούχων που δεν συνδέονται με την GasLog. Με την επιφύλαξη της θετικής ψήφου της πλειοψηφίας των κοινών μεριδιούχων, αναμένουμε ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέλος της GasLog και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε την επιχείρησή μας διατηρώντας παράλληλα την εστίασή μας στη λειτουργική αριστεία και στην εκτέλεση της στρατηγικής μας».

    Αναλυτικότερα, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 99,06 εκατ. δολάρια από 85,45 εκατ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο του 2022 (άνοδος 16%), τα κέρδη έφτασαν τα 36,37 εκατ. δολάρια από 34,98 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 (αύξηση 4%), τα προσαρμοσμένα κέρδη τα 39,2 εκατ. δολάρια από 28,32 εκατ. δολάρια (αύξηση 39%) και τα προσαρμοσμένα EBITDA 76,32 εκατ. δολάρια από 60,9 εκατ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο 2022 (αύξηση 25%).

    Επίσης, στις 26 Απριλίου, το διοικητικό συμβούλιο της GasLog Partners ενέκρινε τριμηνιαία διανομή μερίσματος 0,01 δολάριο ανά μετοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντώνης Μαλαξιανάκης (Ηarbor Lab): Η ελληνική startup της ναυτιλίας που βάζει πλώρη για το αμερικανικό χρηματιστήριο

    Η σημαία της Ελβετίας έμεινε με 14 πλοία, δύο εφοπλιστές, δύο καπετάνιους και ένα δόκιμο!



    ΣΧΟΛΙΑ