• Ναυτιλία

    Πότε ξεκινάει κρουαζιέρες στην Ελλάδα ο κολοσσός MSC – O ρόλος του Covid-19 για τη δημιουργία home port στον Πειραιά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    MSC Magnifica

    MSC Magnifica


    Μια εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό και συγκεκριμένα στις 29 Αυγούστου προσανατολίζεται να ξεκινήσει κρουαζιέρες στην Ελλάδα η MSC Cruises, με το «MSC Magnifica». Η ιταλοελβετική εταιρεία της οικογένειας Απόντε, η οποία θεωρείται παγκόσμιος κολοσσός στον κλάδο της κρουαζιέρας παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας, προκειμένου να επανεκκινήσει τη δραστηριότητά της την πιο κατάλληλη χρονική στιγμή.

    Όπως αναφέρουν στο monοnews.gr πηγές της εταιρείας, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και τα πρώτα «δείγματα γραφής» από την εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας και ασφαλείας στο κρουαζιερόπλοιο «MSC Grandiosa», το οποίο εγκαινίασε πριν από μερικές ημέρες την επιστροφή της εταιρείας στις κρουαζιέρες της Δυτικής Μεσογείου. «Παρακολουθούμε διαρκώς τα δεδομένα για την πορεία του Covid-19, ανάλογα με τις εξελίξεις θα πάρουμε και εμείς τις αποφάσεις », σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται πως με βάση τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό των διοικούντων της MSC Cruises, το MSC Magnifica θα αναχωρεί από το Μπάρι της Ιταλίας για 7ήμερες κρουαζιέρες και θα επισκέπτεται, κατά σειρά, την Κέρκυρα, το Κατάκολο, τον Πειραιά και στη συνέχεια την Τεργέστη, προτού επιστρέψει και πάλι στο Μπάρι. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση έως το τέλος Οκτωβρίου, διάστημα κατά το οποίο εκτιμάται πως να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

    Η εταιρεία φρόντισε να αναπτύξει ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας μέσα από τη συνεργασία μιας πολυδιάστατης ομάδας εργασίας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ότι η μέγιστη πληρότητα δεν θα υπερβαίνει το 70% της δυναμικότητας του κάθε πλοίου (στη περίπτωση του MSC Magnifica, το οποίο έχει χωρητικότητα 3.200 επιβατών δεν θα υπερβαίνει τους 2.200).

    Οι διοικούντες την MSC Cruises αισιοδοξούν πως τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά, ώστε σταδιακά να θέσουν ξανά σε λειτουργία το μεγαλύτερο μέρος του στόλου τους.

    Όσον αφορά στις επιπτώσεις της πανδημίας στην επενδυτική στρατηγική του ιταλοελβετικού ομίλου, πηγές που γνωρίζουν επισημαίνουν πως το επενδυτικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά, σημειώνοντας μάλιστα πως μεταξύ άλλων παραμένει σε ισχύ το πρόγραμμα ναυπήγησης νέων κρουαζιερόπλοιων ενώ παράλληλα δρομολογείται το  λανσάρισμα νέων υπηρεσιών, όπως οι κρουαζιέρες πολυτελείας που θα δώσουν περισσότερες επιλογές στο αγοραστικό κοινό.

    «Δεν σταματάμε τα πλάνα μας, πιστεύουμε σε αυτά και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε για την ανάπτυξή μας», τονίζουν χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με την πρόθεση του ιταλοελβετικού ομίλου να δημιουργήσει στον Πειραιά βάση για την εκκίνηση κρουαζιέρων στην Ανατολική Μεσόγειο αρχής γενομένης από τη νέα χρονιά, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η απόφαση δεν έχει αλλάξει, ωστόσο η υλοποίησή της –με βάση τα σημερινά δεδομένα- ενδέχεται να καθυστερήσει κάποιο διάστημα μέχρι να επιστρέψει η βιομηχανία της κρουαζιέρας στην κανονικότητα. Η δημιουργία home port, λένε, είναι μια σύνθετη διαδικασία που προϋποθέτει ορατό ορίζοντα χωρίς την αβεβαιότητα που αυτή τη στιγμή διέπει την παγκόσμια οικονομία.



    ΣΧΟΛΙΑ