• Ναυτιλία

    Πόλυς Β. Χατζηιωάννου: Παρέλαβε δύο νεότευκτα πλοία και παρήγγειλε άλλο ένα

    Ο εφοπλιστής Πόλυς Β. Χατζηιωάννου (Safe Bulkers)

    Ο εφοπλιστής Πόλυς Β. Χατζηιωάννου


    Στην Ιαπωνία, η εταιρεία του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, Safe Bulkers, παρουσία της υπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνας Χατζημανώλη, παρέλαβε δύο νεότευκτα πλοία, το “Αμμόχωστος” και το “Κερύνεια”, σε ναυπηγείο στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.

    Τα δύο πλοία ύψωσαν την Κυπριακή σημαία και έχουν μήκος 229 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα.

    Επίσης, η εταιρεία του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, γνωστοποίησε ότι υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση ενός επιπλέον πλοίου, χωρητικότητας 82.000 dwt, μεταφοράς ξηρού φορτίου, κατηγορίας kamsarmax . Η νέα κατασκευή πρόκειται να παραδοθεί το τρίτο τρίμηνο του 2026.

    «Αμμόχωστος»
    «Αμμόχωστος»
    «Κερύνεια»

    Μέχρι τώρα ο πλοιοκτήτης παρέλαβε επτά πλοία που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

    Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι, συμπεριλαμβανομένης αυτής της παραγγελίας, έχει εννέα νεότευκτα πλοία για παράδοση μεταξύ 2024 και 2027, δύο εκ των οποίων είναι μεθανόλης διπλού καυσίμου.

    Ο Δρ Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της Safe Bulkers, δήλωσε: «Σύμφωνα με τη στρατηγική μας ESG, έχουμε υποβάλει μια επιπλέον παραγγελία για μια νέα κατασκευή Φάσης 3 με στόχο τη σταδιακή ανανέωση του στόλου και τα επακόλουθα λειτουργικά και οικονομικά πλεονεκτήματα που συνδέονται με αυτήν».

    Η Safe Bulkers αριθμεί 46 πλοία στο στόλο της, αποτελούμενα από 11 panamax, 9 kamsarmax, 18 post-panamax και 8 πλοία capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα 4,6 εκατομμύρια dwt και μέση ηλικία τα 10,5 έτη.

    Τα δώδεκα πλοία του στόλου της εταιρείας είναι οικολογικά πλοία που κατασκευάστηκαν μετά το 2014 και επτά είναι πλοία IMO GHG Phase 3 – NOx Tier III που κατασκευάστηκαν το 2022 και μετά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Γιώργος Οικονόμου «βάζει πόδι» στη διοίκηση της Genco

    Η νέα ηγετική ομάδα του ΙΜΟ

    Celestyal Cruises: Πούλησε το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia



    ΣΧΟΛΙΑ