• Ναυτιλία

    Ναυπηγεί άλλα δύο πλοία η Danaos του Γιάννη Κούστα

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos, Δρ. Ιωάννης Κούστας

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos, Δρ. Ιωάννης Κούστας


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Corporation, του Γιάννη Κούστα, ανακοίνωσε ότι έδωσε παραγγελία για την ναυπήγηση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 7.100 TEU.

    Τα πλοία θα ναυπηγηθούν στο ναυπηγείο Dalian Shipbuilding στην Κίνα και αναμένεται να παραδοθούν στη Danaos το 2ο και 3ο τρίμηνο του 2024. Οι αντισυμβαλλόμενοι της Danaos στα ναυπηγικά συμβόλαια, η Dalian Shipbuilding και η CSTC είναι και οι δύο θυγατρικές της CSSC, που είναι από τους  μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους.

    Τα πλοία θα είναι έτοιμα για καύσιμα μεθανόλης και θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) σε σχέση με τα πρότυπα εκπομπών Tier III και τον Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI) Phase III.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Δρ. Ιωάννης Κούστας, σχολίασε:

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη ναυπήγηση  δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 7.100 TEU. Αυτά τα πλοία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της νέας τεχνολογίας, διαθέτουν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές για τις απαιτήσεις εκπομπών και είναι έτοιμα για χρήση μεθανόλης. Με αυτή την εντολή η Danaos συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να μεγιστοποιήσουμε την κερδοφορία μας και να εξασφαλίσουμε πιο δυναμικές συναλλαγές με έμφαση στη δημιουργία υπεραξίας για τους μετόχους μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Πειραιάς για Όλους: Το απύθμενο της ΟΛΠ/Cosco

    Τρία πλοία υπό σημαία Παναμά χτυπήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα – Το ένα βυθίστηκε



    ΣΧΟΛΙΑ