• Ναυτιλία

    Πειραιάς για Όλους: Το απύθμενο της ΟΛΠ/Cosco

    Νίκος Μπελαβίλας

    Νίκος Μπελαβίλας


    Με ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους», που επικεφαλής είναι ο Νίκος Μπελαβίλας, επισημαίνει ότι «η Cosco παριστάνει ότι δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του ΣτΕ και συνεχίζει ακάθεκτη!» και υπογραμμίζει:

    «Την Τετάρτη 16.3.2022, ώρα 19.00) βυθοκόρος, στο κεντρικό λιμάνι στον Άγιο Διονύσιο, έπαιρνε λυματολάσπη από τη φορτηγίδα και να τη ρίχνει στη θάλασσα.

    Οι Κινέζοι μπορεί να νιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο χάρη στις πλάτες της κυβέρνησης. Προειδοποιούμε όμως τους Έλληνες μηχανικούς της ΟΛΠ/Cosco και τους εργολάβους των λιμενικών έργων ότι το επόμενο στάδιο είναι η απόδοση προσωπικών ποινικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους.

    Ζητούμε την άμεση επέμβαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες είναι ξεκάθαρες: Τα έργα είναι μη αδειοδοτημένα- τελεία και παύλα. Με τις υποκατάστατες εγκρίσεις των υπουργών της κυβέρνησης σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ δεν θεραπεύεται η παραβίαση της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας.

    Ζητούμε ταυτόχρονα από την Περιφέρεια Αττικής η οποία έχει ήδη δώσει στην Cosco 21,5 εκατ. ευρώ για ένα παράνομο μη αδειοδοτημένο έργο, αυτό της επέκτασης κρουαζιέρας, να διακόψει αμέσως τη χρηματοδότηση.

    Ζητούμε από τον Δήμαρχο Πειραιά την άμεση παρέμβαση του προς κάθε αρμόδιο υπουργό και υπηρεσία για την άμεση συμμόρφωση της Cosco».

    Διαβάστε επίσης:

    Eισιτήρια ακτοπλοϊκών πλοίων: Αυξήσεις από 2 έως και 10 ευρώ – Απαγορευτικό το ταξίδι για τις πολυμελείς οικογένειες

    Συνέδριο Slide2Open Shipping Finance 2022: Απανθρακοποίηση, αυτοματοποίηση πλοίων, έξυπνα λιμάνια και τεχνητή νοημοσύνη στη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ