• Ναυτιλία

    Πλακιωτάκης: Ενισχύουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας μας – Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας & σταθερότητας στην περιοχή

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης


    «Η Ελλάδα έχει πλέον μία ισχυρή φωνή, και διπλωματικά και εθνικά», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

    «Προχωράμε στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Η Ελλάδα έχει πλέον μία ισχυρή φωνή, και διπλωματικά και εθνικά. Και θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλακιωτάκης.

    Με αφορμή τις εκλογές στην Τουρκία, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, η στάση της Τουρκίας θα φανεί αμέσως μετά τις εκλογές. Εμείς επιμένουμε στη σχέση καλής γειτονίας, με τη βασική προϋπόθεση τον σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς Δικαίου και της οριοθέτησης της μοναδικής διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, των θαλασσίων ζωνών».

    «Σε κάθε περίπτωση, εμείς ενισχύουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στην πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κοστολόγηση από το ΓΛΚ των προγραμμάτων των κομμάτων, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «είναι πολύ χρήσιμη η πρόταση του Πρωθυπουργού. Αν είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, θα μας είχε ανακουφίσει από πολλές εξαγγελίες και περιπέτειες. Θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των κομμάτων».

    Διαβάστε επίσης:

    Οι απαξιωμένες δεξιότητες στη ναυτιλία, η συνεχής προσπάθεια της ανταγωνιστικότητας, η ψηφιοποίηση και η απανθρακοποίηση

    Έλληνες εφοπλιστές: Ποιοι επενδύουν σε νέα πλοία – Στο επίκεντρο τα τάνκερ



    ΣΧΟΛΙΑ