• Ναυτιλία

    Πλακιωτάκης: Αυξημένα 15% τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Οι εταιρείες να απορροφήσουν τις αυξήσεις

    Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης

    Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης


    ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της κρατικής ραδιοφωνίας τόνισε ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι αυξημένα φέτος γύρω στο 10% με 15% σε σχέση με πέρυσι.

    και πρόσθεσε: «Η πολύ μεγάλη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, έχει οδηγήσει σε αυξήσεις στα εισιτήρια. Προτρέπουμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες όπου είναι δυνατόν να απορροφήσουν τις αυξήσεις, δεν είναι εύκολο. Το κόστος καυσίμων είναι το 50% με 60% το συνολικό κόστος λειτουργίας ενός πλοίου. Επομένως τις προτρέπουμε να απορροφήσουν όσο μεγαλύτερο τμήμα της αύξησης, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ταξιδιώτες», ανέφερε.

    Ερωτηθείς για το επικείμενο τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η ακτοπλοϊκή κίνηση το Πάσχα προσέγγισε το 82% σε σχέση με το 2019, ενώ για τη φετινή τουριστική περίοδο έχουν προγραμματιστεί 700 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στην πατρίδα μας, εκ των οποίων οι 570 θα είναι home boarding και «όλοι καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικά θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών». «Δεν είναι τυχαίο γεγονός.

    Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με συγκεκριμένες ενέργειες και την ετοιμότητα που επιδείξαμε ως κυβέρνηση, καταφέραμε και χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Πέρυσι ήμασταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που είχε ολοκληρωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και προστατεύσαμε με αυτό τον τρόπο και την ασφάλεια των επιβατών και την ασφάλεια των νησιωτών. Και φέτος περιμένουμε η κρουαζιέρα να εξελιχθεί με ακόμη πιο αυξητικούς ρυθμούς. Και στο χώρο του yachting τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά», τόνισε ο υπουργός.

    Διαβάστε επίσης

    Πλακιωτάκης από το Νταβός: Θα κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ναυτιλίας

    Τα θέματα της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στον υπουργό Ναυτιλίας και στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος



    ΣΧΟΛΙΑ