• Business

    Π. Παναγιωτίδης: Η Castor Maritime απέκτησε το 12ο πλοίο της – Διπλασίασε το στόλο της από τις αρχές του 2021


    Στην εξαγορά του 12ου πλοίου του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή  Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη.

    Σε ανακοίνωση της η εταιρεία επισημαίνει ότι απέκτησε ένα φορτηγό πλοίο τύπου kamsarmax, το οποίο κατασκευάστηκε το 2010 σε κορεάτικο ναυπηγείο, έναντι 14,8 εκατ. δολαρίων. Η παράδοση του αναμένεται στο τέλος του τρέχοντος τριμήνου ή στις αρχές του επόμενου.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή έχει επιδοθεί σε μπαράζ εξαγορών από τις αρχές του έτους, καθώς κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έχει προσθέσει στο στόλο της έξι επιπλέον πλοία.

    Μάλιστα πρόσφατα η Castor, που από την ίδρυση της το 2017, δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου, εισήλθε και στον τομέα των δεξαμενόπλοιων, με την απόκτηση δύο τάνκερ.

    Η ανάπτυξη της είναι ταχύτατη αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι πριν από δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2019 που οι μετοχές της ναυτιλιακής εισήχθησαν στην αγορά Nasdaq, διέθετε στο στόλο της μόλις ένα πλοίο, το Magic P (χωρητικότητας 76.500 dwt, κατασκευής 2004), που απέκτησε έναντι 7,5 εκατ. δολαρίων.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, CEO της εταιρείας, με αφορμή την νέα κίνηση της σχολίασε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την απόκτηση του τρίτου πλοίου ξηρού φορτίου Kamsarmax και παραμένουμε πιστοί στο σχέδιό μας για σταθερή αξιοποίηση των κεφαλαίων μας και ανάπτυξη του στόλου μας. Με την ολοκλήρωση όλων των πρόσφατων εξαγορών μας, ο στόλος μας θα αποτελείται από δώδεκα πλοία, διπλάσια σε αριθμό από τις αρχές του 2021. Εστιάζουμε στον εντοπισμό και την αξιοποίηση ευκαιριών που μας παρουσιάζονται, σε διάφορα μεγέθη αλλά και κατηγορίες πλοίων”.

    Ο στόλος της Castor Maritime αποτελείται από ένα capesize, 3 Kamsarmax και 6 Panamax φορτηγά πλοία, καθώς και δύο Aframax τάνκερ.

    Η μετοχή

    Με άνοδο 4,31% έκλεισε χθες η μετοχή της Castor Maritime και διαμορφώθηκε στα 1,21 δολάρια, μετά την ανακοίνωση της για την εξαγορά.

    Ο τίτλος έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα έντονες διακυμάνσεις καθώς αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα θεαματικά κέρδη που έχει αποφέρει από τις αρχές του έτους.

    Η τιμή του τίτλου από τα 0,1850 δολάρια που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2020 κατέγραψε υψηλότερη τιμή έτους στα 1,73 δολάρια, στη συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου, άνοδο 810,5%.

    Εκτός από το πρόγραμμα ανάπτυξης του στόλου της που δικαιολογεί, έως ένα σημείο, την άνοδο της τιμής της μετοχή της, η μεγάλη ώθηση προήλθε από τους μικροεπενδυτές.

    Η εταιρεία έγινε πολύ δημοφιλής στους επενδυτές-μέλη της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Reddit, οι οποίοι ανταλλάσσουν απόψεις στο φόρουμ WallStreetBets και τοποθετούνται μαζικά σε μετοχές, ωθώντας τις τιμές τους υψηλότερα και προκαλώντας σημαντικές απώλειες σε μεγάλα hedge funds που κατέχουν σε αυτές short θέσεις.

    Π. Παναγιωτίδης: Ποιος «απογείωσε» τη μετοχή της Castor Maritime – Κέρδη 700% και κεφαλαιοποίηση πάνω από 700 εκατ. δολάρια

    Π. Παναγιωτίδης: Είσοδος της Castor Maritime στην αγορά των τάνκερ – Κέρδη 810% για τη μετοχή από την αρχή του έτους

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Διπλό χτύπημα της Castor Maritime στην αγορά ξηρού φορτίου 

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ