• Ενέργεια

    Centrica: Συμφωνία 8 δισ. δολαρίων για προμήθεια LNG από τις ΗΠΑ

    • Bloomberg

    Chris O’Shea, Διευθύνων Σύμβουλος Centrica


    Η Centrica Plc αυξάνει τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ, κλείνοντας μια συμφωνία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την πρώτη πλωτή εγκατάσταση εξαγωγών στα ανοιχτά της Λουιζιάνα.

    Ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου υπέγραψε τη σύμβαση για 1 εκατομμύριο τόνους LNG ετησίως με την Delfin Midstream, μετά την περυσινή συμφωνία τους.

    Όταν το αμερικανικό project ξεκινήσει, οι παραδόσεις θα παρέχουν αρκετή ενέργεια για να θερμάνει το 5% των σπιτιών του Ηνωμένου Βασιλείου για 15 χρόνια και να «χτίσει περαιτέρω ανθεκτικότητα» στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, δήλωσε η Centrica την Τρίτη.

    Η Centrica επεκτείνει το LNG χαρτοφυλάκιό της τα τελευταία χρόνια και ενέτεινε τις προσπάθειές της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που προκάλεσε ανατροπή στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου.

    Στο μεταξύ, η Delfin αναζητά πελάτες για παραγωγή από το LNG project της.

    Η Centrica αναμένει τις προμήθειες της Delfin από το 2027, είχε επισημάνει σε παρουσίαση τον Μάιο.

    Η συμφωνία, που καλύπτει περίπου 14 φορτία LNG ετησίως, έχει ένα μείγμα τιμολόγησης από τον κόμβο διανομής Henry Hub της Λουιζιάνα και την τιμολόγηση της Ευρώπης, είχε ανακοινώσει τότε η εταιρεία.

    Διαβάστε ακόμη:

    TotalEnergies: Εξαγοράζει το 17,5% της NextDecade

    TotalEnergies: Τριετής συμφωνία με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για προμήθεια LNG

    Φυσικό αέριο: Η αβεβαιότητα για την πορεία της ζήτησης κινούμενη άμμος για τις επενδύσεις σε FSRU



    ΣΧΟΛΙΑ