• Ναυτιλία

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Πούλησε ακόμα τρία πλοία και είχε κέρδος 48 εκατ. δολάρια!

    • NewsRoom
    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - - Castor Maritime - Toro LPG

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Toro, του Πέτρου Γ. Παναγιωτίδη, ολοκλήρωσε την πώληση ενός aframax/LR2, ναυπήγησης του 2005 με καθαρό κέρδος σχεδόν 20,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το spinoff της Castor Maritime, που με έδρα την Κύπρο πούλησε το πλοίο Wonder Sirius, πρώην Dubai Hope, που κατασκευάστηκε από τη Samsung, σε έναν αγοραστή που δεν κατονομάστηκε για 33,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Η εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη γνωστοποίησε ότι αναμένει να καταγράψει κέρδη 20,9 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του 2024 από την πώληση του σκάφους, χωρητικότητας 115.300 dwt, που αγόρασε για περίπου 13,6 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

    Η VesselsValue εκτιμά ότι το πλοίο, το οποίο λειτουργεί υπό την διεύθυνση του Navig8, αξίζει περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, η Toro πούλησε δύο πλοία για συνολική τιμή 49,5 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό κέρδος σχεδόν 27 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Μετά την τελευταία πώληση, η εταιρεία θα διαχειρίζεται ένα handysize δεξαμενόπλοιο και τέσσερα πλοία μεταφοράς υγραερίου 5.000 κυβικών μέτρων.

    Διαβάστε επίσης

    Castor Maritime (Πέτρος Παναγιωτίδης): Πούλησε πλοίο με κέρδος 3,5 εκατ. δολαρίων

    Castor Maritime (Πέτρος Παναγιωτίδης): Πούλησε δύο πλοία με κέρδος 5 εκατ. δολαρίων

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Συνεχίζει το μπαράζ πωλήσεων των πλοίων της Castor Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ