• Ναυτιλία

    Castor Maritime (Πέτρος Παναγιωτίδης): Πούλησε πλοίο με κέρδος 3,5 εκατ. δολαρίων

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - Castor Maritime - Toro LPG

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Castor Maritime, του Πέτρου Γ. Παναγιωτίδη, που έχει έδρα την Κύπρο, έχει αποκομίσει σημαντικά κέρδη από την πώληση ενός kamsarmax, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2010, που παραλήφθηκε πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

    Η εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη πούλησε το χωρητικότητας 83.400 dwt, πλοίο Magic Venus για 17,5 εκατομμύρια δολάρια, αφού το αγόρασε για 15,85 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2021.

    Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι η συμφωνία προβλέπει όπως το πλοίο να παραδοθεί σε έναν νέο ιδιοκτήτη που δεν έχει κατονομαστεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου και να δημιουργήσει καθαρό κέρδος, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, περίπου 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, εξαιρουμένων των δαπανών που σχετίζονται με τις συναλλαγές.

    Η εταιρεία ολοκλήρωσε επίσης πρόσφατα την πώληση του kamsarmax Magic Argo που κατασκευάστηκε το 2009, κερδίζοντας περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια.

    Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Castor επιβεβαίωσε επίσης την έξοδό της από το τμήμα εκμετάλλευσης των capesize αφού πούλησε το Magic Orion που κατασκευάστηκε το 2006 για 17,4 εκατομμύρια δολάρια.

    Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος 17 πλοία, αλλά ο αριθμός αυτός θα μειωθεί στα 15 μόλις ολοκληρωθούν όλες οι συναλλαγές.

    Διαβάστε επίσης:

    Clarksons Research: Το 6% του παγκόσμιου στόλου χρησιμοποιεί εναλλακτικά καύσιμα

    Γιώργος Οικονόμου: Αγιος Βασίλης ή… Grinch ο εφοπλιστής που «εισβάλλει» σε ναυτιλιακές εταιρείες;

    Γιώργος Ξηραδάκης: Η Ελλάδα είναι πλέον κέντρο καινοτομίας της παγκόσμιας ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ