• Ναυτιλία

    Πέθανε ο εφοπλιστής Παναγής Στρίντζης, συνιδρυτής της ιστορικής Strintzis Lines

    • NewsRoom


    Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 79 ετών ο εφοπλιστής Παναγής Στρίντζης. Η είδηση έγινε γνωστή από τον καλό του φίλο και επικοινωνιολόγο Παύλο Παπαδάτο.

    «Έφυγε ένας πραγματικός άρχοντας της ναυτιλίας και συνιδρυτής της Strintzis Lines. Τίμησε την ελληνική ναυτιλία όσο ελάχιστοι. Γενναιόδωρος με τους εργαζομένους τους, μποέμης με τους φίλους του και καρδιοκατακτητής. Άρχοντας στην εμφάνιση αλλά γεμάτος και από ψυχική καλοσύνη. Ο Παναγής ήταν φίλος μου. Πραγματικός φίλος.. Καλό σου ταξίδι άρχοντα», έγραψε ο Παύλος Παπαδάτος

    Ο Παναγής Στρίντζης μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του ήταν συνιδρυτής της Strintzis Lines στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το 1965 δρομολόγησαν το νεότευκτο «Κεφαλληνία», ξεκινώντας μια χρυσή εποχή για την εταιρεία, που κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1990.

    Το 2000 η  Strintzis Lines πέρασε στις Επιχειρήσεις Αττικής και  μετονομάστηκε σε Blue Star Feries. Το 2003 ιδρύεται η Strintzis Ferries ξανά από τους αδελφούς Παναγή, Κώστα, Μπάμπη και τον Διονύση Στρίντζη, με έδρα το λιμάνι του Πειραιά. Η εταιρεία ανέστειλε τη λειτουργία της το 2012.



    ΣΧΟΛΙΑ