• Ναυτιλία

    Performance Shipping: Επιτυχής επαναδιαπραγμάτευση δανείου 20 εκατ. δολαρίων με την Nordea Bank

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    H Performance Shipping Inc. της Αλίκης Παληού και του Ανδρέα Μιχαλόπουλου επαναδιαπραγματεύτηκε επιτυχώς την υπάρχουσα δανειακή διευκόλυνσή της, ύψους έως και 20.000.000 δολαρίων με τη Nordea Bank, μέσω χωριστών θυγατρικών της εταιρείας, παρατείνοντας έτσι την ημερομηνία λήξης του δανείου έως 5 έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

    Τα έσοδα από το νέο RCF θα χρησιμοποιηθούν πρώτα για την πληρωμή του τρέχοντος ανεξόφλητου χρέους των 18,8 εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο της προηγουμένως υφιστάμενης δανειακής σύμβασης με τη Nordea, με ενυπόθηκα δάνεια πρώτης προτεραιότητας στα πλοία M/T P. Blue Moon και M/T P. Briolette, και δευτερευόντως για την πληρωμή των γενικών εταιρικών απαιτήσεων και κεφαλαίων κίνησης της εταιρείας. Το RCF, που λήγει το 2028, θα είναι αποπληρωτέο σε τριμηνιαίες δόσεις 833.332 δολαρίων για περίοδο 5 ετών και θα έχει επιτόκιο SOFR συν 2,50% ετησίως, μειώνοντας το κόστος χρηματοδότησης για την εταιρεία σε σύγκριση με την προηγουμένως υπάρχουσα δανειακή σύμβαση.

    Σχολιάζοντας το RCF, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε:

    «Η επιτυχής κατάληξη της συμφωνίας με τη Nordea είναι ενδεικτική των ισχυρών μακροχρόνιων σχέσεων που διατηρούμε με τους δανειστές μας. Η δέσμευσή τους και η συνεχής υποστήριξή τους προς την εταιρεία μας αντικατοπτρίζονται ξεκάθαρα στους ανταγωνιστικούς όρους και την ευέλικτη δομή αυτής της ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης.

    Με την παράταση της προηγουμένως υφιστάμενης δανειακής διευκόλυνσης έως το 2028, ενισχύουμε σημαντικά τη θέση ρευστότητα μας, χωρίς άλλες λήξεις δανείων να έχουν προγραμματιστεί πριν από τον Ιούλιο του 2027.

    Η ανακυκλούμενη δομή μας επιτρέπει να επανασχεδιάζουμε, με την επιφύλαξη της αναλογίας δανείου προς αξία, μέχρι το πλήρες ποσό της διευκόλυνσης ανά πάσα στιγμή.

    Οι θετικές προσδοκίες της αγοράς για ένα βιώσιμο περιβάλλον ναύλων με δεξαμενόπλοια, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη του δανειστή μας στην ισχυρή οικονομική θέση της εταιρείας μας, είναι εμφανείς μέσω αυτής της συμφωνίας.

    Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτή η αναχρηματοδότηση και παραμένουμε προσηλωμένοι στο να προσφέρουμε αξία στους μετόχους μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Εξασφάλιση επιπλέον εσόδων 2-4 εκατ. δολαρίων

    Νέα δωρεά Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου στο 251 ΓΝ Αεροπορίας

    Attica Group: Στο 94,61% το ποσοστό της Strix



    ΣΧΟΛΙΑ