• Ναυτιλία

    Performance (Α.Μιχαλόπουλος – Αλίκη Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 211,4 εκατ. δολάρια

    Αλίκη Παληού - Ανδρέας Μιχαλόπουλος

    Αλίκη Παληού – Ανδρέας Μιχαλόπουλος


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping, της Αλίκης Παληού και του Ανδρέα Μιχαλόπουλου εξασφάλισε απασχόληση για τρία από τα υπό ναυπήγηση πλοία της με την εταιρεία Clearlake Shipping, η οποία είναι θυγατρική του ναυτιλιακού κολοσσού Gunvor.

    Η εταιρεία Performance εξασφάλισε ναύλο για πέντε χρόνια για κάθε ένα από τα πλοία στα 31.000 δολάρια την ημέρα.

    Τα πλοία θα πρέπει να ξεκινήσουν τα συμβόλαιά τους κατά την παράδοση από το ναυπηγείο Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding που είναι συνδεδεμένη με την CSSC το τέταρτο τρίμηνο του 2025, το πρώτο τρίμηνο του 2026 και το δεύτερο τρίμηνο του 2026.

    «Αυτές οι συμβάσεις αναδεικνύουν τη συνετή προσέγγισή μας στη διασφάλιση μακροπρόθεσμων σταθερών εσόδων σε κερδοφόρες τιμές ναύλωσης και στην επίτευξη σημαντικής ρευστότητας κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των τριών νεότευκτων αδελφών πλοίων μας», δήλωσε ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Performance Shipping.

    Η σταθερή συμφωνία είναι αξίας περίπου 169,8 εκατομμυρίων δολαρίων που αντιστοιχεί στο 88% του συνολικού κόστους κατασκευής των πλοίων, σύμφωνα με την Performance, η οποία έχει τώρα ενισχύσει τα σταθερά έσοδά της σε επίπεδο στόλου σε τουλάχιστον σε 211,4 εκατομμύρια δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ