• Ναυτιλία

    ΠΕΝΕΝ: Πληρώθηκαν τα πληρώματα των πλοίων της ΑΝΕ Σύμης

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος

    Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος


    “Η αγωνιστική, δυναμική και αποφασιστική θέση της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την μη εξόφληση μισθών και αναδρομικών αποδοχών στα πλοία της ΑΝΕΣ («ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ» και «ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ») οδήγησε σε αναδίπλωση την εταιρία, η οποία έως και χθες το μεσημέρι μας δήλωνε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει τις αποδοχές στα πληρώματα της”, τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

    Προσθέτει δε ότι:

    “Ως γνωστόν η ΠΕΝΕΝ μπήκε μπροστά και σε απόλυτη συνεργασία με το σύνολο των δυο πληρωμάτων των πλοίων έλαβε από αυτά το “πράσινο φως” να διεκδικηθούν άμεσα (έως την Πέμπτη 12/10) η καταβολή μισθών και αναδρομικών.

    Για το σκοπό αυτό η ΠΕΝΕΝ εξήγγειλε για σήμερα ότι θα υπάρχει αγωνιστική δράση ξεκινώντας από το πλοίο «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ».

    Η «καλή» εταιρία που έως χθες το μεσημέρι αδυνατούσε να εξεύρει τα χρήματα… νωρίς το απόγευμα μας ενημέρωσε (μαζί και η Λιμενική Αρχή Πειραιά) ότι η εξόφληση θα γίνει εντός της ημέρας…!

    Πράγματι έως το βράδυ της Τετάρτης είχαν εξοφληθεί όλοι οι Ναυτεργάτες των δυο πλοίων!

    Αφήσαμε για ευνόητους λόγους στο σχεδιασμό της κινητοποίησης το έτερο πλοίο της εταιρείας, το Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» το οποίο βρίσκεται σε επισκευή.

    Είναι σαφές ότι η εταιρία εάν δεν πράξει το αυτονόητο, το συγκεκριμένο πλοίο από την ΠΕΝΕΝ παίρνει σειρά στην αγωνιστική της δράση!”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Λιμάνι Ηρακλείου: Υπεγράφη σύμβαση για την αποκατάσταση ζημιών

    Γιώργος Οικονόμου: Πρόταση εξαγοράς των μετοχών της Performance Shipping της Αλίκης Παληού – Εκτίναξη της μετοχής

    Το κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica διεκδίκησε η SeaJets του Μάριου Ηλιόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ