• Ναυτιλία

    Το κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica διεκδίκησε η SeaJets του Μάριου Ηλιόπουλου

    Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής SEAJETS

    Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής SeaJets


    Το κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica μετονομάστηκε σε MAS Islander (συντομογραφία του Margaritaville at Sea Islander) και η νέα ναυτιλιακή εταιρεία που το αγόρασε από την Costa Crociere είναι η MV Cruises I Vesselsco Ltd με έδρα τα νησιά Μπαχάμες.

    Διαχειριστής του πλοίου λέγεται ότι είναι η εταιρεία Anglo-Eastern Cruise Management Inc.

    Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι για το κρουαζιερόπλοιο ενδιαφέρθηκε, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, ο Έλληνας εφοπλιστής, Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets, όμως η προσέφερε λιγότερα τελικά από τον αγοραστή.

    Το πλοίο Costa Atlantica, είναι κατασκευασμένο το 2000 στη Φινλανδία, αποτελεί μέρος ενός επενδυτικού προγράμματος που αφορούσε την κατασκευή 5 άλλων αδελφών πλοίων: Costa Mediterranea, Carnival Pride, Carnival Spirit, Carnival Legend και Carnival Miracle, έχει μήκος 292 μέτρα, πλάτος 32 μέτρα, ολική χωρητικότητα 86.000 τόνων και μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 2.680 επιβάτες που φιλοξενούνται σε 1.056 καμπίνες.

    Η Margaritaville at Sea είναι μια γραμμή κρουαζιέρας που εκτελεί διήμερα ταξίδια από το West Palm Beach, στη Φλόριντα, στο νησί Grand Bahama.

    Αρχικά ιδρύθηκε ως Bahamas Paradise Cruise Line στα τέλη του 2014, άρχισε να εκτελεί τις πρώτες κρουαζιέρες του τον Φεβρουάριο του 2015 με το πλέον παροπλισμένο Grand Celebration. Από τον Μάιο του 2022 η εταιρεία μετονομάστηκε σε Margaritaville at Sea μετά από μια συνεργασία μεταξύ της Bahamas Paradise Cruise Line και της φίρμας Margaritaville του Jimmy Buffet.

    Αυτό που μέχρι χθες ήταν το μοναδικό πλοίο του στόλου, το Grand Classica που μετονομάστηκε σε Margaritaville Paradise το 2022, είναι το πρώην Costa Classica που αγοράστηκε το 2018 επίσης από την Costa Crociere.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεμινάριο από τον Σύνδεσμο Ναυλομεσιτών

    Γιώργος Προκοπίου: Χειροθετήθηκε άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

    Τραυλού: Ευχαριστίες προς τους εφοπλιστές για τη συγκέντρωση των 50 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ