• Ναυτιλία

    Παρέμβαση της Μελίνας Τραυλού: Να ξεσηκωθεί η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα και να απελευθερώσει τα δύο πλοία μας στο Ιράν

    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κυρία Μελίνα Τραυλού

    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κυρία Μελίνα Τραυλού


    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κυρία Μελίνα Τραυλού, μιλώντας στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τα «Ποσειδώνια 2022» εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για την κατάληψη των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν και τόνισε ότι «η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα πρέπει να ξεσηκωθεί για να απελευθερώσει τα πλοία και τους ναυτικούς».

    Ειδικότερα, πριν από λίγο η κυρία Μελίνα Τραυλού είπε: «Το θέμα της ομηρίας των δύο πλοίων μας στο Ιράν είναι κάτι πρωτάκουστο και πρωτόγνωρο. Κρατούνται δύο υπό ελληνική σημαία πλοία, κρατούνται τα πληρώματά τους, ανάμεσά τους και νέα παιδιά που είναι πρωτόμπαρκα από ότι πληροφορούμαστε και πραγματικά πρέπει να ξεσηκωθεί όλη η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα, τα κράτη οι πάντες να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία».

    Στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επισήμανε: «Παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου διαταράσσει το κανονιστικό σύστημα για το Δίκαιο της Θάλασσας απειλεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το παγκόσμιο εμπόριο. Καλούμε όλα τα κράτη να ενεργήσουν ώστε το απαράδεκτο αυτό γεγονός να τερματιστεί και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί. Το Δίκαιο της Θάλασσας είναι το θεμέλιο για κάθε δραστηριότητα και μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Όχι μόνο για την παγκόσμια ναυτιλία αλλά και για την παγκόσμια ευημερία».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΕΕ: Συνάντηση Μελίνας Τραυλού με τον πρόεδρο του DNV

    Τσικαλάκης: Έλεγχος της ΠΝΟ σε όλα τα επιβατηγά πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ