• Ναυτιλία

    Παρασκήνιο με τους εφοπλιστές: Ο Βενιάμης, ο Μπακολίτσας και η αντιδεοντολογική συμπεριφορά

    Θεόδωρος Βενιάμης

    Θεόδωρος Βενιάμης


    Με επιστολή προς τα μέλη της, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, την οποία υπογράφει όμως ο Θεόδωρος Βενιάμης – χωρίς να συνοδεύεται με τον τίτλο “πρώην πρόεδρος” – επιχειρεί να ενημερώσει τα μέλη του μεγαλύτερου εφοπλιστικού συλλογικού οργάνου για ποιο λόγο δεν επετεύχθη ο στόχος που ήταν η αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Αναλυτικότερα, ο Θ. Βενιάμης αρχικά επισημαίνει στην επιστολή της ΕΕΕ: «Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής αλληλογραφίας μας σχετικά με την συμμετοχή της ΕΕΕ στη διαγωνιστική διαδικασία για την αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος στον Πειραιά για την μετεγκατάσταση των γραφείων της Ενώσεως, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη μη επιτυχή έκβαση αυτής».

    Στη συνέχεια υπογραμμίζει: «Ειδικότερα η προσφορά της Ενώσεως, παρά τον πλήρη και ενδελεχή φάκελο που κατατέθηκε με κάλυψη των κριτηρίων της προκήρυξης, δεν επιλέχθηκε λόγω κατάθεσης υψηλότερης οικονομικής προσφοράς από άλλον υποψήφιο και υπερθεματιστή».

    Ακολούθως, ο Θ. Βενιάμης εκφράζει πικρία για το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής και τονίζει: “Είναι κρίσιμο να σημειωθεί ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της υπερθεματίστριας εταιρείας είναι φυσικά πρόσωπα , μέλη της ναυτιλιακής μας κοινότητας, αλλά και της Ενώσεως μας, γεγονός που αναμφίβολα εγείρει ζητήματα δεοντολογίας”.

    Όμως, στην επόμενη παράγραφο, ο Θ.Βενιάμης επιχειρεί να διαβεβαιώσει τους συναδέλφους του ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί για την απόκτηση νέας στέγης της ΕΕΕ και υποστηρίζει: “Πέραν όμως της δυσμενούς εξέλιξης, θεωρείται δεδομένη η δέσμευσή και επιθυμία όλων μας να προσφέρουμε στην Ένωση μας και στη ναυτιλία μας, ένα οίκημα αντάξιο του κύρους και  της υπεροχής της, θα μας επιτρέψετε να επανέλθουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με νέα ολοκληρωμένη πρόταση μας, με την βεβαιότητα ότι θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Κλείνοντας με την ρήση “κάθε εμπόδιο για καλό”.

    Η επιστολή τελειώνει ως εξής: «Ευχές για καλό καλοκαίρι με υγεία και ξεκούραση, Θεόδωρος Βενιάμης».

    Υπενθυμίζεται ότι υπερθεματιστής για το ακίνητο της Τράπεζας της Ελλάδος, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 1, στον Πειραιά, είναι μια κατασκευαστική εταιρεία, συμφερόντων του εφοπλιστή Βασίλη Μπακολίτσα, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις τελευταίες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕ, αλλά δεν εξελέγη.

    Ο Β. Μπακολίτσας προσέφερε το ποσό των 4.250 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν 3,5 εκατ. ευρώ!

    Στην τελευταία γενική συνέλευση της ΕΕΕ, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Θ. Βενιάμης, είχε αναλύσει τα σχέδια του για την αγορά και την αξιοποίηση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέροντας ότι θα δαπανηθούν συνολικά 20 εκατ. ευρώ για την διαμόρφωση των νέων γραφείων της ΕΕΕ, Βιβλιοθήκης, πολυχώρου κλπ.

    Διαβάστε επίσης

    Βενιάμης: Όλοι οι νέοι πρέπει να ονειρεύονται, εγώ πάντως ονειρεύομαι και στα 72



    ΣΧΟΛΙΑ