• Ναυτιλία

    Βενιάμης: Όλοι οι νέοι πρέπει να ονειρεύονται, εγώ πάντως ονειρεύομαι και στα 72

    Θεόδωρος Βενιάμης


    Σε μια ιδιαίτερα τελετή στα «Ποσειδώνια», που κυριάρχησε η συγκίνηση, βραβεύτηκε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

    Ο Θ. Βενιάμης, απευθυνόμενος στην κατάμεστη αίθουσα από νέους ανθρώπους, που ασχολούνται με τη ναυτιλία, τόνισε ότι «η θάλασσα δίνει μεγάλες ευκαιρίες», ότι «όλοι οι νέοι πρέπει να ονειρεύονται και να σχεδιάζουν το μέλλον τους, να ανεβαίνουν συνεχώς επαγγελματικά και να βάζουν στόχους».

    «Εγώ ονειρεύομαι ακόμη και στα 72 μου», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Βενιάμης και αναφερόμενος στην πρώτη προσπάθεια του να συμμετάσχει στις αρχαιρεσίες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είπε: «με τα ονόματα που υπήρχαν τότε στην Ένωση σε έπιανε δέος. Όμως, είχα τη φιλοδοξία να θέσω υποψηφιότητα. Τότε με φώναξε ο πρόεδρος της ΕΕΕ και μου είπε: Μικρέ τι πάς να κάνεις, δεν θα βγεις γιατί δεν είσαι από τζάκι. Όμως εξελέγην και έκανα και δεκατρία χρόνια πρόεδρος».

    Στη συνέχεια, συγκινημένος, τόνισε: «μην ξεχνάτε ότι ξεκίνησα από το Βροντάδο της Χίου για να φτάσω μέχρις εδώ», ενώ στο τέλος ζήτησε «συγνώμη όσους στεναχώρησε στη διάρκεια της θητείας στην ΕΕΕ».

    Την εκδήλωση οργάνωσε η Δανάη Μπεζεντάκου στο πλαίσιο του Yes, to Shipping Forum 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Μελίνα Τραυλού: Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν τη σπουδαιότητα της ναυτιλίας και τη σημαντικότητα των ελληνόκτητων πλοίων

    Πόλυς Β. Χατζηϊωάννου: Βρισκόμαστε στο σκοτάδι και δεν γνωρίζουμε ποια καύσιμα θα είναι διαθέσιμα στο μέλλον



    ΣΧΟΛΙΑ