• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Επαναγορά 600.000 μετοχών από την Star Bulk Carriers

    πετρος παππας

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Στην επαναγορά 600.000 μετοχών της προχώρησε η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε στα τέλη Νοεμβρίου του 2018.

    Πρόκειται για αγορές συνολικής αξίας 5,04 εκατομμυρίων δολαρίων, τις οποίες η Star Bulk αγόρασε από τρίτο μέτοχο σε ιδιωτική συναλλαγή.

    Σημειώνεται ότι οι όροι του προγράμματος δεν αναγκάζουν την Star Bulk να επαναγοράσει κοινές μετοχές, αλλά της επιτρέπουν να τις επαναγοράζει όποτε το επιθυμεί. Η εταιρεία μπορεί επίσης ανά πάσα στιγμή να παύσει το πρόγραμμα ή να το διατηρήσει επ’ άπειρον.

    Σημειώνεται ότι στα τέλη Μαΐου η Star Bulk Carriers προχώρησε στην εξαγορά των 11 φορτηγών πλοίων του στόλου της εταιρείας Delhpin Shipping, του πλοιοκτήτη Σοφοκλή Ζούλα.

    Πρόκειται για μία συναλλαγή ύψους 139,5 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 80 εκατ. δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα με τη διάθεση 4,503 εκατ. κοινών μετοχών της Star Bulk.

    Τα 11 πλοία έχουν κατασκευαστεί στο κινεζικό ναυπηγείο Jiangsu Hantong και θα είναι εξοπλιστούν με scrubbers. Εννέα εξ αυτών είναι supramaxes με μέση ηλικία 5 έτη, ενώ τα άλλα δύο είναι ultramaxes με μέση ηλικία 3 έτη.

    Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο στόλος της Star Bulk θα αποτελείται από 120 πλοία συνολικής χωρητικότητας 13,1 εκατομμυρίων dwt, μέσης ηλικίας 7,8 ετών.



    ΣΧΟΛΙΑ