• Business

    Π. Λιβανός: Έκδοση νέων προνομιούχων μετοχών ετοιμάζει η GasLog Partners

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Τα σχέδιά της για έκδοση νέων μετοχών ανακοίνωσε η ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

    Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει προνομιούχες μετοχές σειράς Β, στην τιμή των 25 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ εξήγησε πως τα έσοδα από την πώληση των μετοχών θα διατεθούν σε “γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, που μπορεί να περιλαμβάνουν μελλοντικές προσθήκες, αποπληρωμή χρέους, κεφαλαιακές δαπάνες και προσθήκες στο κεφάλαιο κίνησης”, ενώ αναμένεται να δοθούν και για μελλοντικές αποκτήσεις πλοίων από τη μητρική της εταιρεία, GasLog.

    Ο ίδιος ο πρόεδρος της GasLog, Πήτερ Λιβανός, που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό άνω του 40%, θα συμμετάσχει στην προσφορά αποκτώντας μετοχές ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα μερίσματα των μετοχών θα αποπληρώνονται ανά τρίμηνο, στις 15 Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου κάθε έτους έως το 2023. Μετά τις 15 Μαρτίου 2023, η εταιρεία πιθανόν να επαναγοράσει κάποιες ή όλες τις μετοχές έναντι 25 δολαρίων την καθεμιά, συν ένα ποσό ίσο με όλα τα αθροιστικά και απλήρωτα μερίσματα.

    Ως ανάδοχοι της προσφοράς έχουν οριστεί οι Morgan Stanley, UBS Investment Bank, Stifel και Citigroup, ενώ η Credit Suisse ενεργεί ως συνδιαχειρίστρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαγγέλης Μαρινάκης κατά της κυβέρνησης: Ζούμε σε μία χούντα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Τσάκος: Βγάζει στο «σφυρί» το παλαιότερο VLCC της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: B. Bαλέντης: Γιατί οι αναλυτές αναβάθμισαν τη μετοχή της Pyxis Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ