• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Αύξηση κερδών για τη GasLog Partners στο τρίτο τρίμηνο 2019

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Αύξηση παρουσίασαν στο τρίτο τρίμηνο του 2019 τα καθαρά έσοδα της GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, ενώ ο στόλος της είναι ναυλωμένος κατά 100% για το τρέχον έτος.

    Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα της ναυτιλιακής ανήλθαν στο τέλος Ιουνίου 2019 στα 0,9 εκατ. δολάρια έναντι 0,4 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2018, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των εξόδων για δεξαμενοποίηση και ειδικές επιθεωρήσεις των πλοίων της κατά το συγκεκριμένο τρίμηνο.

    Τα έσοδα από ταξίδια ανήλθαν στα 30,8 εκατ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο του έτους έναντι 30,9 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Η οριακή μείωση οφείλεται, σύμφωνα με την εταιρεία, στα λιγότερα έσοδα από το πλοίο Arctic Aurora, το οποίο τον Αύγουστο 2018 ξεκίνησε νέα ναύλωση στην Equinor ASA με χαμηλότερα ναύλα και στα λιγότερα έσοδα από το Lena River, το οποίο ολοκλήρωσε την πολυετή σύμβαση ναύλωσης του με τη Gazprom τον Οκτώβριο 2018 και ναυλώθηκε από μεγάλη ενεργειακή εταιρεία σε χαμηλότερη τιμή.

    “Οι ναυλώσεις παραμένουν σε καλό επίπεδο καθώς και τα έξι LNG στο στόλου μας έχουν συμβάσεις με διεθνείς παραγωγούς φυσικού αερίου με μέσο όρο διάρκειας ναύλωσης τα 9 έτη. Το πρώτο πλοίο που θα χρειαστεί ανανέωση της ναύλωσης θα προκύψει το τρίτο τρίμηνο του 2021, με το επόμενο να ακολουθεί κατά το πρώτο τρίμηνο 2026”, επισήμανε ο CEO της εταιρείας Tony Lauritzen.

    Στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 η GasLog Partners έκλεισε συμφωνία με κορυφαίες διεθνείς τράπεζες για πιστωτική διευκόλυνση 675 εκατ.δολαρίων, με σκοπό την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου συνολικού δανεισμού της.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ