• Ναυτιλία

    Π. Γεωργιόπουλος: Ποιοι θέλουν να μπλοκάρουν τη συμφωνία-μαμούθ της Gener8 με τη Euronav

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής


    Αναπάντεχη τροπή δείχνει να παίρνει η συμφωνία-μαμούθ της εξαγοράς της Gener8 Maritime, συμφερόντων του Πήτερ Γεωργιόπουλου από τη βελγική ναυτιλιακή εταιρία Euronav NV, καθώς οι μέτοχοι της πρώτης επιχειρούν να μπλοκάρουν την υλοποίηση της.

    Ειδικότερα, ορισμένοι μέτοχοι της Gener8 Maritime κατέθεσαν αγωγές σε αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο, ισχυριζόμενοι, μεταξύ άλλων, οι μεγαλομέτοχοι και τα τα hedge funds που κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό της εταιρίας προχώρησαν σε μία συμφωνία πώλησης με χαμηλό τίμημα, βάζοντας το δικό τους συμφέρον πάνω από αυτό των υπολοίπων μετόχων.

    Και οι δύο αγωγές που κατατέθηκαν, ζητούν από τους δικαστές να εκδώσουν περιοριστική εντολή που θα σταματήσει τη συμφωνία των 504 εκατ. δολ. μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να δωθούν οι απαιτούμενες διευκρινήσεις και εξηγήσεις.

    Η εξέλιξη αυτή θυμίζει μία άλλη αντίστοιχη υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτή της εξαγοράς της HEC Europe από την Aegean Marine Petroleum, που έχει “παγώσει” μετά από αγωγή των μικρότερων μετόχων.

    Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Gener8, -μεταξύ των οποίων και επτά γενικοί διευθυντές της εταιρίας- κατηγορούνται για παραβίαση των αμερικανικών νόμων περί κινητών αξιών είτε παραλείποντας είτε παραποιώντας πληροφορίες σχετικά με τις αποτιμήσεις, τα οικονομικά στοιχεία και τη διαδικασία πώλησης.

    Οι δύο εταιρίες αναμένεται να αμφισβητήσουν τις κατηγορίες.

    Η Gener8 άρχισε να διαπραγματεύεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο το 2015 με τιμή εισαγωγής στα 14 δολάρια ανά μετοχή αλλά σταδιακά άρχισε να υποχωρεί και στις τελευταίες συνεδριάσεις διαμορφώνεται κάτω από τα 6 δολ. ανά μετοχή.

    To VLCC “Gener8 Neptune” της Gener8 Maritime

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γεωργιόπουλος: Αποχωρεί από τη Gener8 μετά την εξαγορά της από τη Euronav. Πόσα χρήματα θα πάρει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Β. Λαλιώτης: Πουλάει πλοίο σχεδόν στη διπλάσια τιμή από αυτήν που το αγόρασε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καραγεωργίου: Ναύλωση πλοίου σε τιμή-έκπληξη για τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση

     



    ΣΧΟΛΙΑ