• Ναυτιλία

    Euronav: Πουλά στην Anglo-Eastern το τμήμα διαχείρισης πλοίων που διατηρεί στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Alexander Saverys, Διευθύνων Σύμβουλος της Euronav

    Alexander Saverys, Διευθύνων Σύμβουλος της Euronav


    Η βελγική Euronav προχωρά στην πώληση της Euronav Ship Management Hellas (ESMH), του τμήματος διαχείρισης πλοίων με έδρα την Ελλάδα, στην Anglo-Eastern.

    Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν σχετικό πρωτόκολλο συμφωνίας  και σκοπεύουν να «ενώσουν τις δυνάμεις τους» μέσω αυτής της πώλησης, με την Anglo-Eastern να αναλαμβάνει την διαχείριση των πλοίων της ESMH “ως έχουν”.

    Με την κίνηση αυτή η Anglo-Eastern θα αποκτήσει ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει σημαντικά το αποτύπωμα της στα μεγάλα δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου.

    Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η ESMH θα γίνει μέρος του εκτεταμένου παγκόσμιου δικτύου της Anglo-Eastern, προσφέροντας στη συνδυασμένη οντότητα ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών ανάπτυξης σε διαφορετικές περιοχές και τύπους πλοίων.

    Η Euronav Ship Management (Hellas) Ltd ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα και ασχολείται με τη διαχείριση των εμπορικών πλοίων μεταφοράς πετρελαίου της Euronav καθώς και με την επίβλεψη των νεότευκτων πλοίων. Η διαχείριση πλοίων περιλαμβάνει την στελέχωση, τα τεχνικά θέματα, τις προμήθειες, την λογιστική, την ασφάλεια και τον έλεγχο ποιότητας.

    Ο Bjorn Hojgaard, Διευθύνων Σύμβουλος της Anglo-Eastern, τόνισε τον αμοιβαία επωφελή χαρακτήρα αυτής της συμφωνίας η οποία «θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα και αντικατοπτρίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Euronav στην ικανότητα της Anglo-Eastern να ανταποκριθεί ως διαχειρίστρια πλοίων και σε ευρύτερες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ασφάλεια, την ποιότητα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την εκπαίδευση πληρώματος και την απολιγνιτοποίηση».

    Ο Alexander Saverys, Διευθύνων Σύμβουλος της Euronav σχολίασε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Anglo-Eastern. Έχουμε ήδη μια ισχυρή συνεργασία με την εταιρεία και αυτός ο συνδυασμός θα βελτιώσει περαιτέρω τις επιχειρηματικές μας σχέσεις, προσφέροντας πολλές νέες ευκαιρίες για την ναυτιλιακή μας και τους ανθρώπους μας».

    Ποια είναι η Euronav

    Η Euronav και η CMB.TECH αντιπροσωπεύουν έναν όμιλο με περίπου 150 πλοία (συμπεριλαμβανομένων των νεότευκτων) μεταφοράς ξηρού φορτίου, εμπορευματοκιβωτίων, χημικά δεξαμενόπλοια, υπεράκτια πλοία αιολικής ενέργειας και πετρελαιοφόρα.

    Ο όμιλος επικεντρώνεται σε μεγάλες θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές υδρογόνου ή αμμωνίας. Προσφέρει επίσης καύσιμα υδρογόνου και αμμωνίας σε πελάτες, μέσω δικής της παραγωγής ή παραγωγών τρίτων.

    Πιστεύει ότι η χρήση υδρογόνου για μικρότερα πλοία και αμμωνίας για μεγαλύτερα θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον πιο πράσινο ναυτιλιακό τομέα.

    Η Euronav είναι εισηγμένη στο Euronext Brussels και στο NYSE με το σύμβολο EURN. Έχει την έδρα της στην Αμβέρσα του Βελγίου και διαθέτει γραφεία σε όλη την Ευρώπη και την Ασία.

    Ποια είναι η  Anglo-Eastern Univan Group

    Η Anglo-Eastern Univan Group, κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος ανεξάρτητων υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων, ιδρύθηκε το 1974 στο Χονγκ Κονγκ.

    Έχει την πλήρη τεχνική διαχείριση άνω των 650 πλοίων και την διαχείριση πληρωμάτων περίπου 500 πλοίων. Επίσης στα τμήματα ναυπήγησης και διαχείρισης έργων της εταιρείας περιλαμβάνονται σχεδόν 1.000 νεότευκτα και υπό επισκευή πλοία.

    Ο όμιλος έχει προσωπικό πάνω από 37.000 ναυτικούς και πάνω από 2.100 εργαζόμενους στην ξηρά που υποστηρίζουν πελάτες σε διάφορους τύπους πλοίων.

    Η έδρα της εταιρεία βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ, ενώ διαθέτει πάνω από 29 γραφεία παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων κέντρων εκπαίδευσης, καθώς και της δικής της ναυτικής ακαδημίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Xάρης Βαφειάς: Η C3is εξαγόρασε πλοίο από την ιδιωτική εταιρεία του εφοπλιστή

    Ο «πόλεμος» των ναυπηγείων και ο στόχος για 1.000 επισκευές πλοίων στην Ελλάδα

    Πασχάλης Διαμαντίδης: Ένα ακόμη πλοίο για τον στόλο των 292 εκατ. δολαρίων της Velos



    ΣΧΟΛΙΑ