• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Απαντά με ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στις τελευταίες κυρώσεις της ΕΕ

    • NewsRoom
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν


    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει τον κατάλογο με τα πρόσωπα στα οποία απαγορεύεται να επισκεφθούν την Ρωσία σε απάντηση στο τελευταίο πακέτο των κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και θα απαντάει «κατάλληλα» όταν έρθει η ώρα.

    Το υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι ο κατάλογος περιλαμβάνει αξιωματούχους του τομέα ασφαλείας, δημόσιους υπαλλήλους, επιχειρηματίες και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση νωρίτερα σήμερα ενέκρινε τυπικά το 11ο πακέτο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, η Ρωσία, προχωρώντας σε μια κίνηση ανταπόδοσης, απέλασε περισσότερους από 20 Γερμανούς διπλωμάτες.

    Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πως η Ρωσία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο σε μαζικές απελάσεις διπλωματών της από το Βερολίνο.

    «Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν άλλη μια μαζική απέλαση εργαζομένων σε ρωσικές διπλωματικές αποστολές στη Γερμανία. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτές τις ενέργειες του Βερολίνου, που συνεχίζει να καταστρέφει ολόκληρο το φάσμα των ρωσογερμανικών σχέσεων», είχε αναφέρει το υπουργείο, χωρίς να αποκαλύψει τον αριθμό των διπλωμάτων που απελαύνονται.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ζαχάροβα: Πάνω από 20 Γερμανούς διπλωμάτες απελαύνει η Ρωσία

    Πούτιν: Είχαμε υπογράψει συνθήκη ειρήνης με Ουκρανία το Μάρτιο του 2022

    Πούτιν: Δηλώνει ανοιχτός σε διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ