• Ναυτιλία

    Όμιλος Γκριμάλντι: Άλλα δύο πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων – Έφτασε στις 27 παραγγελίες επενδύοντας 2,5 δισ. ευρώ

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι, Διευθύνων Σύμβουλος Grimaldi Group

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι, Διευθύνων Σύμβουλος Grimaldi Group


    Ο Όμιλος Γκριμάλντι συνεχίζει την επένδυση του στη νέα κατασκευή πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων, ανεβάζοντας το σύνολο των ανεκτέλεστων παραγγελιών στις 27.

    Αυτό ανακοινώθηκε στην εκδήλωση «Ένας καφές στη Βίλα Μποργκέζε … για την ανάπτυξη της βιώσιμης Ιταλίας», κατά την διάρκεια της οποίας, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Εμανουέλε Γκριμάλντι, όταν μίλησε για το ρόλο της εταιρείας του στη βιωσιμότητα των θαλάσσιων μεταφορών, αποκάλυψε:

    «Χθες το βράδυ υπογράψαμε για άλλα δύο πλοία, βρισκόμαστε πλέον σε μία φάση κατασκευής 27 νέων πλοίων με μια επένδυση περίπου 2,5 δισ. ευρώ, μια πραγματικά σημαντική επένδυση. Αλλά πάνω από όλα, πρέπει να επενδύσουμε μόνο σε πλοία που είναι τουλάχιστον 50% πιο αποδοτικά, τα οποία επομένως παράγουν το 50% των εκπομπών. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια του σκάφους».

    Τα δύο νέα πλοία, προβλέπονταν σε προηγούμενη συμφωνία για τη δυνατότητα για δύο επιπλέον μονάδες PCTC (καθαρά φορτηγά αυτοκίνητα) που περιλαμβάνονται στην παραγγελία που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στα ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Company Limited (SWS) και China Shipbuilding Trading Company Limited (Sws).

    Επίσης, ο  Εμανουέλε Γκριμάλντι, πρόσθεσε: «Το ερευνητικό μας γραφείο έχει τον μέγιστο στόχο τη μείωση των εκπομπών, που σημαίνει επίσης μείωση των εκπομπών τόσο με περιβαλλοντικό όφελος όσο και από πλευράς μείωσης κόστους και επομένως εξοικονόμηση δαπανών. Περίπου 700.000 τόνοι καυσίμων εξοικονομούνται χάρη σε αυτό που κάνουμε και είναι συνεχής πρόοδος».

    Διαβάστε επίσης:

    Polembros Shipping (Σπύρος Πολέμης): Ενισχύει τα ψηφιακά της εργαλεία για την ευημερία των ναυτικών της

    Με μια φαντασμαγορική συναυλία ξεκίνησαν οι «Ημέρες Θάλασσας 2023»



    ΣΧΟΛΙΑ