• Ναυτιλία

    ΟΜΥΛΕ για λιμένα Ηρακλείου: Εγκαλεί το ΤΑΙΠΕΔ και ζητά να παρέμβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση

    • NewsRoom
    λιμάνι Ηρακλείου

    Λιμάνι Ηρακλείου


    «Το ΤΑΙΠΕΔ, συντομεύοντας πλήρως τη διαδικασία, ανακοινώνει την παραχώρηση – ξεπούλημα του 67% του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΗ ΑΕ με μία αναφορά ενός συνολικού τιμήματος 80 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς καμία άλλη δέσμευση και υποχρέωση για επενδύσεις ή για έργα που θα αναβαθμίσουν το λιμάνι», τονίζει με ανακοίνωση του η Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).

    Μάλιστα, προσθέτει: «Χωρίς καμία ειδική αναφορά για τη σχέση του Λιμανιού με την πόλη του Ηρακλείου και με την Κρήτη γενικότερα. Και βέβαια χωρίς καμία συζήτηση και πρόνοια για το μέλλον των εργαζόμενων που υπηρετούν στον Λιμένα Ηρακλείου.

    Η ΟΜΥΛΕ και οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια εκφράζουμε την απορία μας για το γεγονός ότι ολοκληρώνεται μια τόσο σοβαρή διαδικασία, που αφορά το κεντρικό Λιμάνι της Κρήτης αλλά και το σύνολο του Λιμενικού Συστήματος της χώρας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ και χωρίς να υπάρχει αρμόδια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που θα φέρει τον Κυρωτικό Νόμο μια τέτοιας πώλησης προς ψήφιση!

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ΚΑΛΟΥΜΕ τα ΚΟΜΜΑΤΑ που θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, η οποία τελικά θα αποφασίσει, να πάρουν ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ για το σημαντικότατο αυτό ζήτημα που αφορά τις ζωές των ανθρώπων, την οικονομία και το μέλλον της Μεγαλονήσου.

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ επίσης και για το χαμηλό τίμημα (80 εκατομμύρια ο ΟΛΗ έναντι 84 εκατομμύρια ο Λιμένας Ηγουμενίτσας) που δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος του Λιμένα Ηρακλείου.

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ακόμα γιατί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για επενδύσεις στο Λιμάνι ή την πόλη του Ηρακλείου.

    ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ στην επόμενη Κυβέρνηση, σε όλα τα Κόμματα, αλλά και στην εταιρεία GRIMALDI – ΜΙΝΩΙΚΕΣ, ότι οι εργασιακές σχέσεις, οι θέσεις εργασίας και το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στο Λιμάνι του Ηρακλείου ΤΩΡΑ αλλά και στο ΜΕΛΛΟΝ, δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να αποτελέσουν θέμα προς διαπραγμάτευση και ότι θα κατοχυρωθούν σύμφωνα με όσα προβλέπονται για όλα τα Λιμάνια.

    ΖΗΤΑΜΕ από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση να ενημερώσει και εμάς τους Εργαζόμενους αλλά και τον Ελληνικό Λαό για το αν το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να προχωρά σε τέτοια βήματα πριν από τις εκλογές και ποιος είναι ο λόγος που έπρεπε να ανοιχθούν οι προσφορές τώρα και όχι αφού σχηματιστεί Βουλή και Κυβέρνηση μετά τις εκλογές».

    Διαβάστε επίσης:

    Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ποιος θα αναλάβει την αυτοκρατορία του; – mononewsTV

    Motor Oil: Κυκλικότητα-διαχείριση αποβλήτων, προϊόντα χαμηλών εκπομπών, εναλλακτικά καύσιμα, βιοκαύσιμα

    Διπλή διάκριση για την Ελληνικός Χρυσός στα Health & Safety Awards 2023

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ