• Motor Oil

    Business

    Motor Oil: Κυκλικότητα – διαχείριση αποβλήτων, προϊόντα χαμηλών εκπομπών, εναλλακτικά καύσιμα, βιοκαύσιμα

    • NewsRoom

    Ο Όμιλος Motor Oil αναπτύσσει σημαντικά τους τομείς των εναλλακτικών καυσίμων και της κυκλικής οικονομίας. Τα εναλλακτικά καύσιμα περιλαμβάνουν τους τομείς του Φυσικού & Ανανεώσιμου Αερίου, του Υδρογόνου Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα και της παραγωγής βιοκαυσίμων, ενώ η κυκλική οικονομία περιλαμβάνει την ανακύκλωση, τη διαχείριση αποβλήτων και υγρών αποβλήτων και την αποθήκευση λιπαντικών.

    Μέσω της αξιοποίησης βιολογικών προϊόντων και αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας και καυσίμων που θα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, o Όμιλος διευρύνει το πεδίο δράσης του σε επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων και εναλλακτικών καυσίμων και της κυκλικής οικονομίας.

    Ήδη, μέσω της θυγατρικής LPC, λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο τεχνολογικά προηγμένα εργοστάσια επαναδιύλισης λιπαντικών στην Ευρώπη, με μεγάλη εξαγωγική δύναμη.

    Το 2022, η Motor Oil ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% της Thalis E.S. σηματοδοτώντας την είσοδό της στον τομέα των περιβαλλοντικών υπηρεσιών.

    Η Thalis E.S. είναι μια εταιρεία ολοκληρωμένων περιβαλλοντικών υπηρεσιών, που καινοτομεί σε σημαντικούς τομείς της κυκλικής οικονομίας και προσφέρει ολοκληρωμένες και βιώσιμες λύσεις στους πελάτες. Οι τομείς εξειδίκευσης της εταιρείας εκτείνονται στα στερεά απόβλητα, τον κύκλο του νερού, την αποκατάσταση της γης και την παραγωγή ενέργειας από απόβλητα.

    Ο όμιλος αναπτύσσει συγκεκριμένα πλάνα για τη δραστηριοποίηση στη συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση αποβλήτων από διάφορες δραστηριότητες, μετά και την ολοκλήρωση της ξαγοράς της Thalis E.S.

    Η Thalis E.S. πρωτοπορεί στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων βιώσιμων λύσεων στην διαχείριση στέρεων υλικών και αποβλήτων, επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων, στην εξοικονόμηση πόρων, ενέργειας και χρήση ΑΠΕ στις υποδομές.

    Το 2022, η Motor Oil ανακοίνωσε την εξαγορά της Elin Verd, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων παραγωγής βιοντίζελ της Verd στο Βόλο, καθώς και της θυγατρικής της, Prasino Ladi η οποία δραστηριοποιείται στη συλλογή και εμπορία χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων και ζωικών λιπών.

    Η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Motor Oil «Πράσινο Λάδι», συνεργάζεται με τις AVIN & Coral (πρατήρια με το σήμα Shell), με στόχο τη μετατροπή της ανακύκλωσης χρησιμοποιημένου λαδιού σε μια εύκολα προσβάσιμη διαδικασία, δημιουργώντας σημεία συλλογής σε συνολικά 32 πρατήρια AVIN & Shell.

    Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην ανακύκλωση του χρησιμοποιημένου λαδιού πρέπει απλώς να αφήσουν το λάδι να κρυώσει μετά το τηγάνισμα, να το τοποθετήσουν σε μπουκάλια 1,5L και στη συνέχεια να εναποθέσουν τα μπουκάλια αυτά σε σημεία συλλογής της εταιρείας «Πράσινο Λάδι».

    Προς το παρόν, 10 πρατήρια AVIN και 22 πρατήρια Shell διαθέτουν πιλοτικά τους ειδικούς κάδους «Πράσινο Λάδι», ενώ ο στόχος είναι στο μέλλον αυτοί να εξαπλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου των εμπορικών εταιρειών AVIN & Shell.

    Διαβάστε επίσης:

    Motor Oil: Συγκροτήθηκαν το ΔΣ και οι επιτροπές

    Η μεταμόρφωση της Motor Oil: Πρασινίζει και κερδίζει το στοίχημα της ενεργειακής μετάβασης

    Πέτρος Τζαννετάκης: Προτεραιότητα για τη Motor Oil η βιώσιμη ανάπτυξη

    ──────────────────

    Εκλογές 2023