ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο πρώτο της επίσημο σχόλιο σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ να παγώσει τα έργα επέκτασης στο λιμένα Πειραιά (καθώς δεν είχε προηγηθεί η στρατηγική περιβαλλοντική εκτίμηση που προβλέπεται) προχώρησε η ΟΛΠ.
Ειδικότερα, η ΟΛΠ ΑΕ επιθυμεί να ενημερώσει τα εξής, αναφορικά με προηγούμενες εγκρίσεις της ΕΣΑΛ για το Προγραμματικό Σχέδιο Επενδύσεων (Master Plan) του Λιμένος Πειραιώς, οι οποίες επηρεάζουν το έργο επέκτασης του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, με την προσωρινή παύση των κατασκευαστικών εργασιών:
«H Εταιρεία δεσμεύεται να εφαρμόσει το μεγάλο επενδυτικό της σχέδιο στη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη όποιες ενδεχόμενες προσαρμογές κρίνονται απαραίτητες, σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμόδιων διοικητικών και δικαστικών αρχών και τη Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο.
Ως σταθερός, αξιόπιστος και μακροπρόθεσμος επενδυτής στη χώρα η ΟΛΠ Α.Ε. συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές για το βέλτιστο αποτέλεσμα, σε πλήρη πάντα εφαρμογή όλων των αποφάσεων.
Στόχος του Οργανισμού παραμένει η ανάπτυξη του Λιμένα προς όφελος της ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας».
Διαβάστε επίσης
ΣτΕ: Μπλόκο στην επέκταση του Λιμένα Πειραιά, ακύρωσε το πλαίσιο έγκρισης του master plan
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δημήτρης Παπαϊωάννου και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μια βραδιά για λίγους στο Ηρώδειο
- Τα νέα τεκμήρια διαβίωσης βάζουν ξανά στους δρόμους τα… δίλιτρα αυτοκίνητα
- Συναγερμός στην Πολωνία: Καταγγέλλει πως υπέστη «επίθεση» της Ρωσίας στον εναέριο χώρο της – Κλειστά τα αεροδρόμια
- Ντόναλντ Τραμπ: Θέλει από κοινού με την ΕΕ συντονισμένη επιβολή δασμών στην Κίνα και στην Ινδία
